- דאגי לעצמך ולא רק לתינוק
נכון שהתינוק מאוד חשוב וזקוק להרבה תשומת לב והשקעה אבל גם את חשובה! כמה נקודות לדוגמא: דאגי להופעה שלך, הימנעי ככל הניתן מלהסתובב כל היום ב”בסמרטוטים” ורכשי לעצמך כמה פרטי לבוש התואמים למידתך הנוכחית. מצאי זמן לעצמך צאי מהבית, השאירי את בן הזוג עם התינוק בבית אפילו לשעה –שעתיים. ארגני את הארוחות שלך והימנעי מנשנוש מאכלים מזדמנים (ומשמינים). אל תקני הביתה ממתקים, מאפים וחטיפים. קיבלת מהאורחים? זרקי לפח. יש דרך לאכול טעים ובריא בקלות ולרדת במשקל.
- הציבי לעצמך יעדים ברי השגה
אל תצפי בחודשים הראשונים שלאחר הלידה תהיה ירידה משמעותית במשקל פרט לכמה ק”ג שיורדים עם הלידה עצמה. זה לא אומר שמה שאת אוכלת לא חשוב – תזונה נכונה תעזור לך למנוע עליה נוספת במשקל, תחזק אותך, תסייע בהפגת עייפות ותבנה תשתית טובה יותר לירידה במשקל עתידית. כמו כן לצאת לבילוי זוגי מאד משפיע לאחדות המשפחה הטריה ולא צריך הרבה השקעות אפשר להשכיר חדרים לפי שעה בתל אביב.
- הקפידי לאכול משהו קטן כל 3-4 שעות
אכילה כל 3-4 שעות מסייעת להרזיה ותורמת לתחושת שובע ורוגע. ארוחות תכופות מסייעות למניעת עייפות, שיפור מצב הרוח והחיוניות ומונעות התנפלות על האוכל בפרץ של רעב. בנוסף אכילה כזו מותאמת לשעות ההנקה או ההאכלה של התינוק.
דוגמאות לארוחות קטנות, בריאות ומשביעות שקל מאוד להכין וניתן לאכול בקלות גם “על הדרך”:
- 1-2 פרוסות לחם מלא/2-3 קרקרים/3-4 פריכיות אורז עם ממרחים כמו גבינות עד 5%/ טחינה/אבוקדו/חומוס וכו’ בתוספת ירקות
- בטטה/תפוח אדמה אפוי או מוכן במיקרוגל בתוספת ירקות
- יוגורט טבעי 3%/לבן/ריוויון עם קרקרים, פריכיות או קוואקר
- כוס מבושלת של אורז בסמטי או מלא/קינואה/עדשים/שעועית לבנה/גרגרי חומוס/כוסמת/בורגול/גריסים או 1.5 כוסות פסטה מקמח דורום או מלא בתוספת ירקות
- מרק עשיר עם קטניות, גריסים, אורז וכו’
- מנת בשר רזה (עוף, הודו, בקר רזה, דג) בתוספת ירקות – רצוי כל יום
ירקות ניתן לאכול חופשי עם ובין הארוחות
- נצלי את שנת התינוק כדי לשבת בנחת לאכול
הזמן בו התינוק ישן זה זמן לדאוג לעצמך וגם לאכול ארוחה בצורה מסודרת ונינוחה. וכן, זה נכון גם כשאת קמה בלילה להנקה או לטיפול בתינוק ומרגישה רעבה.
- הרבי בשתייה
נוזלים חיוניים מסייעים לתהליך ההרזיה, לשמירה על עור הפנים, לחיוניות, מניעת עייפות וכאבי ראש ולתחושת השובע. בנשים מניקות הם גם חשובים מאוד ליצירת חלב האם. נסי מים, חליטות צמחים או תה חלש. אם את מניקה הגבילי קפה לעד 3 כוסות ביום, הגבילי צריכת ממתיקים מלאכותיים והימנע מסוכרזית ומאלכוהול.
- אל תפלי למיתוסים
בירה שחורה לא מגדילה כמות חלב אך כן תורמת קלוריות מיותרות וסוכר. מזונות כמו כרובים וקטניות אינם גורמים לגזים בתינוקות. במידה ואת מרגישה שאחרי אכילת מזון מסוים התינוק סובל יותר מגזים רצוי לבחון השפעה של הימנעות מהמזון הזה אך יש לזכור שתינוקות רבים סובלים מגזים בין אם האמהות שלכם אוכלות כרוב או לא.
אם גם אתם רוצים לדעת וליישם איך לשפר את בריאותכם, תפנו לדר’ אולגה רז ותרשמו לקבוצות או לייעוצים אישיים ותשנו לכם את החיים: 0524266934 או 036094147 או צרו איתנו קשר עכשיו.