אנו נוטים להמשך למזון בטמפרטורה הפוכה מזו שאנו חשים. בחורף כשקר בחוץ מעדיפים תבשילים חמים ומהבילים ואילו בקיץ כשחם בחוץ מעדיפים דווקא מזונות קרים ומצננים. אז כיצד ניתן לקרר את האוכל כדי לספק את החשק למשהו קר :
• מרקי ירקות קרים : ניתן לאכול מרק עגבניות קר וכן מרק יוגורט דל שומן עם מלפפונים מגורדים, סלרי/שמיר קצוץ ומעט שום כתובש.
• פירות קפואים : במקום לאכול את הפירות כמו שהם ניתן להקפיא אותם ולאכול אותם קצת קפואים או להוסיפם ליוגורט. פירות מתאימים לדוגמא הם מנגו, אוכמניות וענבים.
• סלט ירקות.
• סלטי עוף/ביצה/טונה קרים.
• סלט דגנים : במקום לאכול דגנים כמו אורז ופסטה חמים ניתן לאכול אותם כסלט קר למשל בורגול בסלט טבולה, סלט פסטה וכדומה.
• ניתן להשתמש בעשבי תיבול כמו נענע ומנטה אשר יוצרים תחושת קרירות ורעננות למגוון מאכלים.
מאת דר’ אולגה רז, PhD, תזונאית קלינית, מנחת קבוצות הרזיה, מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה במרכז הרפואי איכילוב
אם גם אתם רוצים לדעת וליישם איך לרדת במשקל ולשפר את בריאותכם, תפנו לדר’ אולגה רז ותרשמו לקבוצות או לייעוצים אישיים ותשנו לכם את החיים: 0524266934 או 036094147 או צרו איתנו קשר עכשיו.