פירות יבשים נתפסים בקרב רבים כנשנושים בריאים ומזינים.
רובנו מודעים לעובדה שפירות יבשים עתירים בקלוריות ובסוכר אבל יש כמה דברים נוספים שכדאי לדעת על פירות יבשים למטרת תזונה נכונה ובריאה לגוף:
- הם ממש לא נקיים – אחת הדרכים לייבש פירות היא להניח אותם על משטחים גדולים ולייבשם בשמש. הם אומנם מכוסים אבל הכיסוי לא הרמטי וחרקים וזבובים עלולים לחדור פנימה ולחגוג. טיפ שלי: שטפו היטב במים חמים את הפירות היבשים. אגב זה עושה אותם רכים יותר וטעימים יותר אז הרווח כפול!
- חלקם מכילים תרכובות גופרית – על מנת לשמור על הצבע של הפירות היבשים מוסיפים לחלקם תרכובות גופרית (כמו ביין אדום). אלו עלולים לגרום לרגישות לאנשים מסוימים ובעיקר לכאבי ראש. זה אומנם לא שכיח מאוד אבל עדיין כדאי להכיר ולדעת.
- חלקם מכילים תוספת סוכר – ישנם פירות יבשים טבעיים ללא תוספת סוכר כמו משמשים, שזיפים, צימוקים, תמרים ותפוחים אך ישנם גם פירות יבשים מסוכרים שמכילים כמות גדולה יותר של סוכר מפירות יבשים רגילים לדוגמא פפאיה, בננה, אננס וחמוציות (אפילו אלה שרשום עליהם ללא תוספת סוכר). לאור העובדה שפירות יבשים מכילים סוכר מלכתחילה מדובר בחגיגה סוכרית של ממש. במילים אחרות – מומלץ להימנע.
אם גם אתם רוצים לדעת וליישם איך לשפר את בריאותכם, תפנו לדר’ אולגה רז ותרשמו לקבוצות או לייעוצים אישיים ותשנו לכם את החיים: 0524266934 או 036094147 או צרו איתנו קשר עכשיו.