רבים חושבים שבתהליך של הרזיה מסעדות זה מוקצה. למעשה מותר לאכול במסעדות, ליהנות ועדיין לשמור על הגזרה ועל הבריאות. החוכמה היא לבחורנכון. במרבית המסעדות כיום יש מגוון מאוד גדול של אפשרויות וכמעט בכל מקום ניתן למצוא אופציה בריאה ורזה שתהיה גם טעימה ותאפשר לכם ליהנות מארוחה במסעדה בלי לפגוע במשקל או בבריאות.
הנה 4 טיפים פשוטים שיעזרו לכם לעשות בחירות בריאות בקלות במסעדות לתזונה נכונה:
- ותרו על רטבים שמנים למנות עיקריות ולסלטים . המשפט “בלי רוטב, בבקשה” הוא משפט המפתח לגבי הסלטים. בדיקה עם המלצר לגבי הרכב הרוטב לבשר/דג – חובה. אתם משלמים ממיטב כספיכם – זכותכם לקבל מידע ולא להכניס לגופכם חומר פוגעניים. הרטבים עתירי שומן ולא בריאים מכילים שמנת, מיונז, חמאה, אלף האיים, הם מוסיפים מאות קלוריות מבלי שתרגישו ועלולים לפגוע בבריאות
- לא להזמין מנות שעטופות בפירורי לחם פירורי לחם סופגים שומן רב ומוספים קלוריות. עדיף לבחור סטייק עוף, פרגית או פילה בקר על שניצל או דג מטוגן בפירורים. אגב, שמן שמשמש לטיגון לעתים קרובות נשאר בשימוש במשך ימים ללא החלפה – לא בריא ו חומרים מחמצנים ושומני טרנס
- במנות עיקריות העדיפו עוף, דגים או בקר רזה כמו סינטה או פילה על פני בקר אנטריקוט, המבורגר וקבב. במנות חלביות בחרו גבינות באחוזי שומן נמוכים (עד 5% שומן) ורוטב עגבניות על פסטה.
- גודל המנה קובעת – רובנו גומרים את מה שיש בצלחת, רעבים או לא. אם המנה גדולה כדאי לחלוק אותה עם שותפכם לארוחה או לבקש מראש לארוז חצי הביתה –כך תחסכו כסף וקלוריות.
ואם גם אתם רוצים ללמוד להכין אוכל בריא, טעים ולא משמין עבורכם ועבור בני משפחותיכם, תפנו לדר’ אולגה רז ותרשמו לקבוצות או לייעוצים אישיים ותשנו לכם את החיים: 0524266934 או 036094147 וצרו איתנו קשר עכשיו