למי שאוהבים לאכול בעיקר כריכים בדיאטת הלחם, ביצה יכולה להוות הזדמנות נפלאה לאכול ארוחה גדולה יותר, חמה ומזינה. ישנם מגוון דברים שניתן להכין עם הביצה והלחם – הנה כמה רעיונות:
- 2 פרוסות לחם/טוסט וסלט ירקות בליווי:
א. ביצת עין
ב. חביתה
ג. מקושקשת,
ד. חביתת ירק (פטריות ובצל מטוגנים/בצל וקישוא מגורד/בצל, קישוא וגזר מגורדים/בצל ירוק קצוץ וכו’)
ה. ביצה קשה
ו. שקשוקה
- ביצה בקן – חורצים עיגול במרכז פרוסת לחם, קולים את הלחם במחבת ושוברים במרכז ביצה
- פרנץ’ טוסט – מערבבים ביצה, כוס חלב רזה וממתיק, טובלים פרוסות לחם (רצוי חלה קלה) ומטגנים במעט שמן/תרסיס
- כריך סביח – 2 פרוסות עם ביצה קשה, שכבה דקה של טחינה, חציל קלוי וירקות
- ארוחת סלט – סלט ירקות גדול, ביצה קשה ו-2 פרוסות לחם ליד
מאת דר’ אולגה רז, PhD, תזונאית קלינית, מנחת קבוצות הרזיה, מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה במרכז הרפואי איכילוב