- מקור הפרי בסין אך הוא אומץ על ידי מגדלי פירות בניו-זילנד אשר העניקו לו את שמו על שם ציפור הקיווי הזעירה והביאו אותו להכרה בעולם המערבי.
- קיווי מקור מצוין לויטמין C – כ-100 מ”ג ויטמין C בשתי יחידות קיווי = תצרוכת יומית מומלצת.
- קיווי עשיר באשלגן ובפקטין שהם סיבים תזונתיים שתורמים לשיפור רמות כולסטרול בדם.
- 2 יחידות קיווי הן מנת פרי המכילה כ-70 קלוריות.
- ניתן לאחסן קיווי לא בשל במשך חודשים ואכן כך הוא מאוחסן בחנויות מרבית חודשי השנה.
- ניתן לאכול את קליפת הקיווי לאחר רחיצתו.
טיפ : קיווי מכיל אנזים בשם אקטינידין אשר יכול לרכך בשר, נסו למרוח את הבשר בחתיכות קיווי חצי שעה עד שעה לפני הבישול וזה ירכך את הבשר ויעשה אותו טעים יותר.
קיווי
ואם גם אתם רוצים ללמוד להכין אוכל בריא, טעים ולא משמין עבורכם ועבור בני משפחותיכם, תרשמו לקבוצות או לייעוצים אישיים ותשנו לכם את החיים: 0524266934 או 036094147 או צרו קשר דרך האתר