1. בננה בינונית מספקת כ-100 קלוריות ומהווה מקור עשיר ב : אשלגן, ויטמין B6 וחומצה פולית.
א. אשלגן – חיוני לתפקוד תקין של מערכת השריר והעצב, לאיזון לחץ דם, פעילות כלייתית ועוד. בננה מספקת תוספת אשלגן לסובלים מיתר לחץ דם ולמטופלים במשתנים שגורמים לאיבוד אשלגן מוגבר.
ב. ויטמין B6 – נחוץ לייצור ולפירוק של חלבונים, פחמימות ושומנים, הפקת אנרגיה, פעילות מערכת העצבים, ייצור כדוריות דם אדומות ונוגבני מערכת החיסון, בריאות העור ועוד. בננה אחת מכילה כ1/3 הקצובה היומית המומלצת של ויטמין B6.
ג. חומצה פולית – חשובה בעיקר לנשים בגיל הפוריות המתכננות להרות ולבעלי נטייה למחלות לב. בננה אחת מכילה כ-10% מהקצובה היומית המומלצת.
ד. סיבים תזונתיים – כ-2 גרם לבננה.
2. בננה יכולה להוות חטיף מצוין,מזין ומשביע שתורם להעלאת רמות הסרוטונין וכך לתחושת שובע ורוגע.
3. בננות נקטפות ירוקות ובוסר והן עוברות הבשלה בטמפרטורת חדר תוך מספר ימים.
4. קניתם בננה בוסר? לזירוז ההבשלה ניתן לעטוף אותה בשקית ניילון או נייר. להאצת התהליך ניתן להוסיף לשקית תפוח עץ טרי.
5. בננה רכה היא פרי מצוין בתור אחד הפירות הראשונים לתינוקות מאחר והיא קלה לעיכול, נספגת במלואה במערכת העיכול ולא גורמת לאלרגיות.
6. מאחר והבננה קלה לעיכול היא מצוינת עבור אנשים הסובלים משלשולים ובעיות במערכת עיכול בתוספת לצנימים, רסק תפוחים ואורז מבושל במים.
7. בננה מהווה מקור מצוין לאנרגיה זמינה ולכן היא חטיף אנרגיה טוב לספורטאים.
8. אופציות לאכילה : חטיף, סלט פירות, בננה מטוגנת או בננה ירוקה מבושלת.
9. לשמירה על משקל כדאי לא להפריז בכמויות.
מאת דר’ אולגה רז, PhD, תזונאית קלינית, מנחת קבוצות הרזיה, מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה במרכז הרפואי איכילוב
ואם גם אתם רוצים ללמוד להכין אוכל בריא, טעים ולא משמין , תפנו לדר’ אולגה רז ותרשמו לקבוצות או לייעוצים אישיים ותשנו לכם את החיים: 0524266934 או 036094147 וצרו איתנו קשר דרך האתר.