1. מקור מצוין לויטמין C, אשלגן, חומצה פולית והפיט וכימיקלים בטא קרוטן וליקופן.
2. לפי מחקרים אכילת עגבניות עשויה להפחית סיכון לסרטן הערמונית, בעיקר עגבניות מבושלות, רוטב עגבניות וכן קטשופ. מי שאחראי לאפקט זה הוא כנראה הביופלבנואיד האנטיאוקסידנטי ליקופן.
3. עגבנייה ממוצעת מספקת כ-25 קלוריות, 270 מ”ג אשלגן, 15 מ”ג ויטמין C ו-65 מק”ג ויטמין A כבטא קרוטן.
4. מרבית הויטמין C מצוי בחלק הג’לי סביב גרעיני העגבניה.
5. כדי לקבל את מלוא הסיבים והויטמינים והמינרלים מומלץ לצרוך את העגבניה בשלמותה.
6. 100 גרם רסק עגבניות מספק כ-70 קלוריות, 900 מ”ג אשלגן ו-230 מק”ג ויטמין A בצורת בטא קרוטן והוא מקור מצוין ועשיר לליקופן. קטשופ גם הוא מקור לליקופן אבל הוא עשיר יותר במלח.
7. כוס מיץ עגבניות מספקת כ-40 קלוריות, 450 מ”ג אשלגן ו-120 מק”ג ויטמין A.
8. יש אנשים רגישים לעגבניות ואלו עשויות לגרום אצלם לכאבי ראש, צרבת או אלרגיה.
9. ההמלצה היא לגוון במוצרי עגבניות במהלך היום כגון עגבניות טריות, עגבניות שרי, רסק עגבניות ובמידה מסוימת קטשופ.
מאת דר’ אולגה רז, PhD, תזונאית קלינית, מנחת קבוצות הרזיה, מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה במרכז הרפואי איכילוב
ואם גם אתם רוצים ללמוד להכין אוכל בריא, טעים ולא משמין עבורכם ועבור בני משפחותיכם, תפנו לדר’ אולגה רז ותרשמו לקבוצות או לייעוצים אישיים ותשנו לכם את החיים: 0524266934 או 036094147 או צרו איתנו קשר דרך האתר עכשיו.