לחם במעגל החיים : כתבה חמישית בסדרה – לחם לקשישים
ללחם מספר יתרונות חשובים לאנשים בגיל השלישי :
1. זמין וזול – הנטל הכלכלי של תרופות והוצאות רפואיות מכביד על כיסם של קשישים רבים, לכן לחם מהווה מקור מזון איכותי וזול שיכול להוות את הבסיס לתזונה מאוזנת לקשישים מכל השכבות הסוציואקנומיות.
2. מהיר להכנה – קשישים רבים נמנעים מהכנת תבשילים כתוצאה מעייפות או כתוצאה מכך ש”כבר אין למי להכין” ולכן נוטים להסתפק במזונות זמינים ולא בריאים כמו חטיפים ועוגיות. כריך הוא מזון מהיר להכנה, בריא ומשביע ולכן יכול להוות אלטרנטיבה מצוינת בתור ארוחה לא מבושלת.
3. מצע לממרחים בריאים – ניתן להשתמש בכריכים כדי לספק לקשישים ממרחים איכותיים כמו גבינות שמספקות סידן, אבוקדו שמספק הרכב שומנים איכותי שמסייעים באיזון רמות השומנים בדם ועשיר בויטמינים, טחינה מלאה שמספקת סידן, חומוס וכן הלאה.
4. מתאים גם לבעיות לעיסה – ניתן להוריד את הקרום של הלחם ולאכול את החלק הרך במידה ומתקשים ללעוס. ניתן לטבול את הלחם במרק, בתה או ברוטב במידה ורוצים לרככו עוד יותר.
5. מסייע לעיכול – קשישים רבים סובלים מעצירויות על רקע האטת מערכת העיכול. לחם מלא מחיטה מלאה או דגנים או שיפון מסייע באספקת סיבים תזונתיים שתורמים לפעילות תקינה של מערכת העיכול.
מאת דר’ אולגה רז, PhD, תזונאית קלינית, מנחת קבוצות הרזיה, מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה במרכז הרפואי איכילוב
אם גם אתם רוצים לדעת וליישם איך לרדת במשקל ולשפר את בריאותכם גם בגיל מבוגר, תפנו לדר’ אולגה רז ותרשמו לקבוצות או לייעוצים אישיים ותשנו לכם את החיים: 0524266934 או 036094147 או צרו איתנו קשר עכשיו.