איך לעבור את החופשה בשלום מבלי להשמין
המטרה – לא להעלות בימים הספורים של חופשה, את אותם קילוגרמים שהשלתם בעמל רב
אחד הדברים המכשילים בתהליך דיאטה הוא לקבוע מראש, כאילו זאת עובדה מוכחת, שבבית מלון משמינים. אם אמרנו משפט כזה – נעמוד בצפייה של עצמנו וכמובן נשמין.
חייבים להחליט אחרת: בפעם הזאת אין סיבה שאשמין!
אחד היתרונות הבולטים בבית מלון היא העובדה שאין מקרר שאפשר לגשת אליו כשרוצים, ולכן אוכלים רק מה שהמלון מציע בארוחות או מה שקונים. מכאן דרך ברורה לתוכנית פעילות:
- אזמין רק את מה שמותר לי
- אוכל כל 3-4 שעות כדי לא להיות רעב/ה
- לצורך זה אדאג שיהיה לי מה לאכול בין הארוחות
- ארד לבריכה ולחדר כושר כל יום אפילו פעמים ביום
תפריט תזונה בריאה בבתי מלון
- ארוחת בוקר נהדרת במלון: 2 פרוסות לחם שחור או לחמנייה, סוגי יקרות, חתיכת דג מלוח, גבינה, קפה ואפילו ביצה או חביתה. מה רע? ברור שכדאי לא להתקרב לממתקים ומיצים, הרי יש המון אוכל גם בלי זה. אם אתם מתקשים לעמוד בתפריט הביטו מסביב ותראו את כל האלה שמערימים כמויות של אוכל על הצלחות, אוכלים המון וגם משאירים הרבה בצלחת…
- בין בוקר לצהרים – סנדוויץ’ או פרי או 2-3 קרקרים.
- בצהרים אפשר לקנות בלובי של המלון סלט כלשהו – טונה, בולגרית או לצאת למסעדה ולהזמין שיפודים או דג עם ירקות.
- בין צהרים לערב שוב סנדוויץ’.
- ארוחת ערב במלון: מנה ראשונה – מרק או כל סוג ירקות, מנה עיקרית – בשר, עוף או דג, (רצוי כמובן ללא שומן או ציפוי ורטבים שמנים!), ירקות בכל צורת ההכנה, למנה אחרונה לבקש פרי אך לא לאכול מיד אלא לקחת לחדר ולאכול מאוחר יותר. על תוספות – מומלץ לדלג או לשים מעט.
- ארוחת ערב במסעדה – תלויה בסגנון המסעדה. אם תזמינו סטייק פילה או סינטה עם ירקות, או לחילופין דג או פירות ים, חשוב לבקש שיבושלו לא בחמאה, אלא בשמן זית או בגריל, בתוספת ירקות. במסעדה סינית אפשר להזמין עוף וירקות מוקפצים, מרק ירקות, אבל- לא אגרול – שמן מדי, ואילו במסעדה יפנית – סושי חופשי.
- ארוחה לפני השינה אם עבר זמן רב אחרי ארוחת ערב (יותר מ-3 שעות) – פרי או יוגורט טבעי או 2-3 קרקרים או פריכיות אורז.
חשוב לזכור לשתות 8-10 כוסות נוזלים ביום. וליהנות בחדר הכושר, בבריכה, הליכות, טיולים, גם יותר סקס אם אתם לבד בחדר. הרי אין כמו בחופש להשקיע בעצמכם גם בתזונה נכונה!
נופש נעים, טעים ולא משמין לכם!
מאת דר’ אולגה רז, PhD, תזונאית קלינית, מנחת קבוצות הרזיה, מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה במרכז הרפואי איכילוב