המושג “חטיפי בריאות” מורכב מצמד מילים שאינן קשורות זו לזו והן – חטיפים + בריאות. למה ניתן באמת לקרוא חטיף בריאות? לירקות כמו עגבניות שרי, גזרים, צנוניות ועוד, לתה ירוק וכדומה. לעומת זאת, המוצרים המכונים היום חטיפי בריאות בדרך כלל אינם בריאים. היתרון היחיד שיש לחטיפי בריאות על חטיפים אחרים הוא תכולת סיבים מעט גבוהה יותר אך זה לא נכון לכל חטיפי הבריאות. החסרונות העיקריים של חטיפים אלו זה כמות גדולה מאוד של סוכר בצורות שונות כמו גלוקוז, סוכרוז, דבש, מולסה ועוד מה שהופך את חטיפי ה”בריאות” לחטיפים לכל דבר ואת זה חשוב להבין. כאשר חושבים שאוכלים חטיף בריא עשויים גם להפריז באכילתו כאשר למעשה חשוב להבין שחטיפי בריאות הם ממתקים עם תכולת סוכר לא קטנה ולעיתים גם תכולת קלוריות מכובדת. אם מחליטים בכל זאת לאכול חטיף מסוג זה העדיפו לעשות זאת אחרי צהריים למשל בשעה 16:00 לצד כוס קפה או תה ובתור ארוחה וזכרו שזו מנת מתוק. כמובן שעדיף לבחור באלטרנטיבות הקלות יותר עם ממתיק מלאכותי המספקות כ-50-60 קלוריות ליחידה. אופציות נוספות כשמתחזק מתוק הן פרי כמו בננה/אפרסק/תפוח עץ או 2 יחידות של קרקרים מחיטה מלאה עם מריחה דקה של ריבה לייט.
מאת דר’ אולגה רז, PhD, תזונאית קלינית, מנחת קבוצות הרזיה, מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה במרכז הרפואי איכילוב
ואם גם אתם רוצים ללמוד להכין אוכל בריא, טעים ולא משמין עבורכם ועבור בני משפחותיכם, תרשמו לקבוצות או לייעוצים אישיים ותשנו לכם את החיים: 0524266934 או 036094147 או צרו קשר דרך האתר