אולגה רז, מומחית לתזונה, חוקרת, מפתחת את דיאטת הלחם, מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה במרכז רפואי איכילוב, מנהלת המחלקה לתזונה במרכז האוניברסיטאי אריאל
מחקרים קליניים הצליחו לבסס שלוש עצות המועילות לרוב הסובלים מצרבת:
- ירידה במשקל, במיוחד באזור הבטן העליונה (כרס)
- הרמת ראש המיטה בשינה
- הפסקת אכילה כשעתיים לפני השינה
עם זאת, קיימים מספר שינוים תזונתיים והתנהגותיים נוספים, שגם הם יכולים, בהתאמה אישית, לשפר את מצבם של רבים מהסובלים מצרבת:
- להימנע מארוחות גדולות
- לאכול כל 3 שעות ארוחות קטנות, המבוססות על פחמימות מורכבות (לחם, אורז, גריסים, קוואקר וכו’)
- להימנע משכיבה ומישיבה מייד לאחר אכילה; מומלץ לעמוד או להסתובב במשך כ-10 דקות
- להימנע משתייה ומאכילה של מזונות ונוזלים חמים מדי או קרים מדי
- להימנע משתיית אלכוהול
- להימנע משתיית קפה רגיל ונטול, במיוחד לפני השינה
- להפסיק לעשן
- להימנע מארוחות עשירות בשומן
- להימנע משתיית משקאות מוגזים
- להימנע מאכילת שוקולד
- להימנע ממנטה ונענע
- להימנע מאכילת אוכל מטובל וחריף
- ישנם אנשים שאכילת עגבניות והדרים מחריפה את מצבם, וישנם כאלה שלאלהימנע מאכילת בצל, צנון, שום, כרוב, כרוב ניצנים, ברוקולי ו/או תרד
בכל הנוגע לבריאות ולהרזיה לא כדאי לדחות, עשה/י מעשה עוד היום.
מאת דר’ אולגה רז, PhD, תזונאית קלינית, מנחת קבוצות הרזיה, מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה במרכז הרפואי איכילוב
ואם גם אתם רוצים ללמוד להכין אוכל בריא, טעים ולא משמין עבורכם ועבור בני משפחותיכם, תפנו לדר’ אולגה רז ותרשמו לקבוצות או לייעוצים אישיים ותשנו לכם את החיים: 0524266934 או 036094147 וצרו איתנו קשר עכשיו
ניתן למלא פרטים ללא התחייבות ואנו נחזור אלייך