- פירות מכילים כמות לא מבוטלת של סוכר – פרי ממוצע מכיל כ-2-3 כפיות סוכר
- מה שקובע את כמות הסוכר בפרי זה הגודל ולא הטעם – אשכולית, שהיא חמוצה, מכילה כ-4-5 כפיות סוכר מכיוון שהיא גדולה יחסית. תפוח עץ ירוק-חמוץ ואדום-מתוק מכילים את אותה כמות סוכר וככל שהם גדולים יותר כך כמות הסוכר גדולה יותר.
- תותים ודובדבנים הם פירות בעלי מדד גליקמי יחסית נמוך – כלומר הם משפיעים בצורה פחות חדה על רמות הסוכר בדם. מה זה מנה? כוס של תותים/דובדבנים מהווה מנת פרי.
- אבטיח הוא פרי בעל מדד גליקמי גבוה – כלומר הוא משפיע בצורה חדה על רמות הסוכר בדם. מעבר לזה שקשה לשלוט בכמות האבטיח שאוכלים – מנת אבטיח זה כוס.
- בננה אינה “משמינה” יותר מפירות אחרים – למרות שמכנים אותה פצצת אנרגיה צהובה בננה אינה עשירה יותר בסוכר או קלוריות מפירות אחרים. בננה בינונית מהווה מנת פרי ממוצעת.
מאת דר’ אולגה רז, PhD, תזונאית קלינית, מנחת קבוצות הרזיה, מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה במרכז הרפואי איכילוב
אם גם אתם רוצים לדעת איך לרדת במשקל ולשפר את בריאותכם, תפנו לדר’ אולגה רז ותרשמו לקבוצות או לייעוצים אישיים ותשנו לכם את החיים: 0524266934 או 036094147 או צרו איתנו קשר עכשיו.