מחקר שפורסם בכתב העת המדעי JAMA ובדק 73,308 איש בצפון אפריקה מצא שצמחונים מצויים בסיכון מופחת לתמותה. הנבדקים התחלקו ל-5 קבוצות:
- צמחונים
- חצי צמחונים
- צמחונים אוכלי דגים
- צמחונים אוכלי ביצים ומוצרי חלב
- טבעונים (לא אוכלים דבר מן החי)
הסיכון לתמותה היה 0.88 בצמחונים לעומת לא צמחונים, הסיכון הנמוך ביותר היה בקרב אוכלי הדגים והטבעונים. בקרב צמחונים נצפתה ירידה בתמותה ממחלות לב וכלי דם, מחלות כליה ומחלות מטבוליות.
מאת דר’ אולגה רז, PhD, תזונאית קלינית, מנחת קבוצות הרזיה, מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה במרכז הרפואי איכילוב
אם גם אתם רוצים לדעת וליישם איך לרדת במשקל ולשפר את בריאותכם, תפנו לדר’ אולגה רז ותרשמו לקבוצות או לייעוצים אישיים: 0524266934 או 036094147 או צרו איתנו קשר עכשיו.
ארוחה צמחונית