תפריט פסח

דגש: יש לאכול כל 3-4 שעות! ניתן להחליף את סדר הארוחות

ארוחה 1: מצה קלה או 3 פריכיות אורז + שכבה דקה של ממרח לא ממותק + ירקות

ארוחה 2:  מצה קלה או 3 פריכיות אורז + שכבה דקה של ממרח לא ממותק + ירקות

               או מנה בשרית רזה בתוספת ירקות

               או ספל אורז בסמטי/ בטטות בתוספת ירקות

ארוחה 3: מצה קלה או 3 פריכיות אורז + שכבה דקה של ממרח לא ממותק + ירקות

ארוחה 4: מצה בריי אישי – מצה קלה טבולה בביצה ומטוגנת + ירקות חופשי

              או מצה + ביצה + ירקות חופשי

             או פרוסת פשטידה על בסיס גבינות רזות + ירקות חופשי

ארוחת ביניים: יוגורט או פרי

ארוחה 5: מצה קלה או 3 פריכיות אורז + שכבה דקה של ממרח לא ממותק + ירקות

הערות:

  • ממרחים לדוגמא – טחינה, חומוס, גבינה לבנה עד 5% מכל סוג (כולל גבינה חלקה, קוטג’, בולגרית, פטה, ריקוטה וכו’), אבוקדו, מטבוחה, פסטרמה, איקרה, טונה, סרדינים וכדומה
  • ירקות – חופשי, מכל סוג, בכל צורת הכנה, עם ובין הארוחות (לא כולל תפו”א, בטטה, תירס, אפונה ואדממה) כולל: סלטים, מוקפצים, מרקים וכו’
  • מנות בשריות לדוגמא: עוף ללא עור, דגים, בקר רזה כמו סינטה או פילה, פירות ים, סושי – ללא תוספת פירורי לחם, ללא רטבים שמנים וללא שומן נגלה לעין
  • שמן – מומלץ להוסיף לתפריט 1-2 כפות שמן זית או קנולה לכל שימוש
  • נוזלים – כ-8-12 כוסות ליום. חשוב להרבות בצריכת נוזלים ללא סוכר כמו מים, קפה, תה ומשקאות דיאט ולהגביל את צריכת החלב ללא יותר מחצי כוס

** תפריט זה אינו מהווה תחליף להתייעצות עם דיאטנית קלינית. בכל מקרה של בעית בריאות יש להתייעץ תחילה עם דיאטנית קלינית.

האם גם אתם רוצים ללמוד להכין אוכל בריא, טעים ולא משמין ? תפנו עכשיו לדר’ אולגה רז ותרשמו לקבוצות או לייעוצים אישיים ותשנו לכם את החיים: 0524266934 או 036094147 או צרו איתנו קשר דרך האתר.