מתכון 1 – טיגון צ’יפס בפחות שמן
הערה: זו לא בדיוק מנה דיאטטית אבל השימוש בכמות שמן מדודה ומוגדרת מראש מפחית את הערך הקלורי בצורה משמעותית
- פורסים את תפוחי האדמה לעיכולים
- מרססים מחבת בספריי שמן
- מטגנים במחבת חמה מאוד משני הצדדים
מתכון 2 – סלט תפוח אדמה ומיונז
הסלט יכול להוות ארוחה נפלאה – תפוח אדמה אחד לסלט ליחיד, ניתן להכפיל כמויות בהתאם למספר הסועדים
רכיבים:
- תפו”א מבושל, מצונן וחתוך לקוביות
- 2 גזרים מבושלים, חתוכים לפרוסות
- ½ בצל קצוץ דק
- 2-3 יחידות מלפפונים חמוצים, חתוכים לפרוסות
- חופן קטן פטריות משומרות (אופציונלי)
- 1 כף מיונז דל קלוריות
- מלח לפי טעם
אופן ההכנה: מערבבים הכל ביחד ומגישים
מתכון 3 – אנטיפסטי בתנור
ארוחה מזינה ומשביעה עם תפוח אדמה אחד
רכיבים:
- תפוח אדמה
- מגוון ירקות מכל סוג שאוהבים, לדוגמא: חצילים, קישואים, עגבניות, בצל, דלעת, פטריות, לפת וקולרבי (טעם של תפו”א!), כרובית וכדומה
אופן ההכנה:
- מאדים קלות את כל הרכיבים ומסדרים בתבנית על גבי נייר אפייה
- מזליפים מעט שמן זית, פלפל שחור ומלח
- אופים בתנור עד השחמה
אם גם אתם רוצים לדעת וליישם איך לרדת במשקל ולשפר את בריאותכם, תפנו לדר’ אולגה רז ותרשמו לקבוצות או לייעוצים אישיים ותשנו לכם את החיים: 0524266934 או 036094147 או צרו קשר דרך האתר.