יש מגוון סוגים של ממתיקים מלאכותיים:
– סכרין – הסוכרזית המוכרת והידועה
– אספרטיים ואסוצפלם K – בד”כ הולכים ביחד ונמצאים במשקאות דיאטטים, יוגורטים ומעדני דיאט ועוד
– סוכרלוז/סוכרדיאט – ממתיק בשימוש שכיח היום גם להמתקת משקאות חמים וגם במוצרים מתועשים שונים
– סטיביה – ממקור צמחי-טבעי
מה שמשותף לכל הממתיקים הללו – אין להם קלוריות אך הם שונים בהרכב שלהם ובמקור שלהם.
לפי ה-FDA כל הממתיקים הללו בטוחים לשימוש במהלך ההיריון פרט לסכרין! סכרין נחשב לבטוח לאנשים באופן כללי אבל לא בתקופת ההיריון כי הוא עובר שילייה וגם ציקלמט שאינו מאושר לשימוש בארה”ב וכבר לא ממש משתמשים בו יותר.
חשוב להבין שההמלצות הללו נעשות על בסיס מחקרים ולמחקרים כמובן יש את המגבלות שלהם וקשה להוכיח את זה ולכן אני ממליצה להמעיט בשתייה מתוקה בכלל ואם רוצים לצרוך משהו דיאטטי בצורה מוגבלת אין בעיה הרעיון הוא לא להרבות בצריכה אלא רק מדי פעם. אל תשכחו שסוכר מכל סוג שהוא ובמיוחד לנשים עם נטייה לסוכרת או סוכרת היריון אינו מומלץ וזאת למרות שהוא לא חומר מלאכותי אלא ממקור טבעי כמו סלק סוכר וקנה סוכר. וזה כולל גם סוכר לבן, סוכר חום, אגבה, דבש וסילאן.
מאת דר’ אולגה רז, PhD, תזונאית קלינית, מנחת קבוצות הרזיה, מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה במרכז הרפואי איכילוב
http://103fm.maariv.co.il/programs/Media.aspx?ZrqvnVq=GGFHID&c41t4nzVQ=KG