כאשר רוכשים מזון מוכן אנחנו לא תמיד קוראים את רשימת הרכיבים והבעיה היותר גדולה היא שגם כשכן קוראים במקרים רבים מתקשים לפענח את רשימת הרכיבים. אם נלמד לקרוא את הרשימה נוכל ללמוד דברים מאוד מעניינים. לדוגמא – נוכחות סוכר במזון. הבעיה היא שסוכר יכול להכתב תחת שמות שונים ולכן לא תמיד קל לזהותו. השמות שניתן לראות עבור סוכר:
שקונים אוכל מוכן במרכולים, לא תמיד, יותר נכון כמעת תמיד לא, קוראים את המרכיבים של המזון שאתם מכניסים לגופכם ולגופם הקרובים שלכם. אני מבטיחה לכם שאם תקראו, תלמדו דברים מעניינים, לטוב ולרע.
אחת הסוגיות החשובות היא סוגיית הסוכר שמכניסים למזון תחת שמות שונים, כך שלא תמיד, יותר נכון כמעת תמיד לא, השמות הללו מוכרים לכם. זה מאפשר לסוכר להסתתר בלי שתזהו אותו.
להלן רשימה מקוצרת של שמות הסוכר שמופיעים על האריזות בישראל:
-
סוכרוז
-
סוכר
-
דקסטרוזה
-
גלוקוזה
-
פרוקטוזה
-
לקטוזה
-
מלטוזה
-
מנוזה
-
קנה סוכר
-
סוכר ענבים
-
סוכר תמרים
-
סוכר פירות
-
רכז פירות
-
מיץ פירות מרוכז
-
נקטר
-
דקסטרין
-
מלטודקסטרין
-
סירופ תירס
-
סירופ תירס עשיר פרוקטוזה
-
סירופ אורז
-
סירופ אגבה
-
סירופ מייפל
-
דבש
-
מולסה
-
קרמל
לא להאמין כמה! וכדאי לשים לב שיש לא מעט חטיפים ואפילו חטיפי בוקר שמכילים כמה וכמה מהשמות הללו
מאת דר’ אולגה רז, PhD, תזונאית קלינית, מנחת קבוצות הרזיה, מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה במרכז הרפואי איכילוב
אם גם אתם רוצים לדעת וליישם איך לרדת במשקל ולשפר את בריאותכם, תפנו לדר’ אולגה רז ותשנו לכם את החיים: 0524266934 או 036094147 או צרו איתנו קשר דרך האתר.