דיאטת הלחם – כשר לפסח

 

קיש תרד

חומרים

400 גרם תרד קפוא

2 כפות קמח תפוחי אדמה

3 ביצים

1 כוס חלב 1%

200 גרם גבינה מלוחה 5%

1 בצל קצוץ, מאודה

1 שן שום כתוש

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

2 כפות קמח מצה

אופן ההכנה:

1. מפשירים את התרד (אפשרי במיקרוגל), מעבירים למסננת וסוחטים היטב. מעבירים לקערה, מוסיפים את הקמח, הביצים והחלב. מפוררים את הגבינה, מוסיפים לתערובת ומערבבים.
2. שמים את הבצל במחבת, מכסים ומאדים על אש נמוכה עד שמתרכך . מוסיפים את הבצל והשום הכתוש לקערה, מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים היטב.

3. מפזרים את קמח המצה בתבנית משומנת ומעבירים לתוכה את התערובת. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני כ-40 דקות, עד שמזהיב.

 

מבצעים וחידושים מבית אולגה רז
 

  1. מבצע מיוחד לחודש אפריל – DVD כפול של אולגה רז המכיל את עקרונות דיאטת הלחם + מתכונים ב-49.90 ₪ בלבד (במקום 80 ש”ח)!
  2. מבצע למצטרפים לקבוצות ההרזיה בשיטת אולגה רז – נרשמים ל-8 מפגשים ומקבלים 2 פגישות נוספות במתנה!
  3. שירות חדש מבית אולגה רז – יעוצים תזונתיים לצעירים, ספורטאים ורקדנים על ידי דיאטנית קלינית המתמחה בתחום.

 

דיאטת הלחם “כשר לפסח”

חג הפסח בפתח וזוהי הזדמנות נפלאה לדבר על האפשרות לנצל את החגים דווקא כדי לשמור על הדיאטה, לרדת במשקל, לאכול נכון, לעשות פעילות גופנית ולא כמו שרובנו חושבים – להוסיף עוד 3 ק”ג בשבוע. באיגרת הנוכחית אספר לכם על המחיר הקלורי של ארוחת החג המסורתית ואתן לכם מתכונים, טיפים ועצות שיסייעו לעבור את החג בלי לעלות במשקל.

בברכת חג שמח,

אולגה רז, דנה רונן וצוות המרכז

 

הקלוריה הבלתי נסבלת בארוחת חג הפסח
 

אולגה רז, מומחית לתזונה, מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה במרכז רפואי איכילוב, ראש המחלקה לתזונה במרכז האוניברסיטאי אריאל והגורו של כל הדיאטות, מציגה טיפים שימושיים לארוחות החג הגסטרונומיות

 

עם כל הכיף שבסעודת החג, יש בה גם ריבוי מופרז של כמויות האוכל, השתייה והקינוחים מה שהופך אותה למאוד משמינה ולא בריאה, כך שלא פלא שהיא הופכת לסיוט לשומרים על המשקל וגם לסובלים ממחלות כמו סוכרת, יתר לחץ דם, מחלות לב, ועוד.

יחד עם מפגן קולינארי וכלכלי של המארחים, סעודה חגיגית הפכה בימינו לפוגעת במשקל ובריאות האורחים.
אפשר ללא בעיה וללא פגיעה באיכות ובטעם של האוכל לנהל סעודת החג בצורה מתונה יותר, בריאה יותר, ידידותית יותר: לצמצם מספר מנות, להוסיף פחות שומן לתבשילים, להכין יותר תבשילים מירקות, להגיש שתייה דיאטטית ומים, להימנע מתוספת סוכר לתבשילים (אם מוסיפים סוכרזית לגפילטא פיש, עדיין יצא טעים ואף אחד לא ירגיש בהבדל), להגיש פירות למנה אחרונה.
המחיר הקלורי המשוער (המינימליסטי) של סעודת חג:

קציצה 1 של גפילטע פיש נוסח “פולני” (עם סוכר) – 100 קלוריות, ללא סוכר – 70 קלוריות

קניידלאך 1 – 80 קלוריות

צימס מגזר, סוכר וצימוקים, 3 כפות שטוחות – 80 קלוריות

חרוסת 2 כפות – 150 קלוריות (תלוי במרכיבים, יכול להיות גם יותר)

ביצה 1 – 80 קלוריות

מנת עוף – 300 קלוריות

מנת בקר – 400 קלוריות

תפוחי אדמה מטוגנים מנה 1 – 300 קלוריות

עוגיות אגוזים וקוקוס – 50 קלוריות כל אחת

מוס שוקולד – 350 קלוריות

אגוזים ופיצוחים – 325 קלוריות ל- 50 גר’

פרוסת עוגת אגוזים – 250 קלוריות

מצה וחצי – 150 קלוריות

מצה בראי 1 – 250 קלוריות

יין מתוק 4 כוסות – 400 קלוריות

שתייה ממותקת 1 כוס – 100 קלוריות
אם ניקח בחשבון שסועד אוכל מכל דבר מנה 1 בלבד, שהמנות לא גדולות במיוחד, המאכלים מכילים מינימום של שומן וששותים מעט יין ומעט שתייה קלה, בכל זאת נגיע ל- 2565 קלוריות בארוחה אחת בלבד!

ולא לשכוח שמצה אחת מכילה כ-100 קלוריות, מה ששווה ל-2 פרוסות לחם רגיל או 4 פרוסות לחם קל.


 

איך בכל זאת להקטין את הנזק?

מתכונים פשוטים לחג:

  • ממליגה (מאפה קמח תירס): לבשל קמח תירס על מים, אוכלים במנה 2/3 כוס עם 2 כפות גבינה לבנה 5% שומן או גבינה צהובה 9% שומן מפוררת.
  • סנדוויץ’ ממצה קלה: 1 מצה מרוחה בכל סוג ממרח לא מתוק.
  • מצה בריי: 1 מצה קלה מפוררת, 1 ביצה וחומרי טעם, אפשר להוסיף מעט סוכרזית , לטגן עם מעט שמן קנולה.

טיפים:
לאכול כל 3-4 שעות, גם אם לא רעבים.

להשתמש במצה קלה, גם לתבשילים.

לתכנן את הארוחות ולהכין מזונות מגוונים בלי לפוצץ את התקציב הקלורי וגם המשפחתי.

להרבות בירקות, להוסיף אותם לכל ארוחה ובין הארוחות – טריים, מבושלים, מוקפצים, מרקי ירקות.

בתור ארוחה אפשר לאכול קלח תירס, “כריספיות” מתירס, פופקורן עשוי במיקרוגל מגרגרי תירס מיובשים, פרי, 1 כוס אורז מבושל או 2-3 פריכיות אורז, מעדן חלב דיאטטי, גלידה דיאטטי.

להרבות בשתייה ללא סוכר.

לנצל את מזג האוויר להליכה, טיולים רגליים, רכיבה על אופניים ובכלל לכל סוג פעילות גופנית כדי לאזן במידת מה את עודפי הקלוריות שאכלתם בחג.
מאת דר’ אולגה רז, PhD, תזונאית קלינית, מנחת קבוצות הרזיה, מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה במרכז הרפואי איכילוב


 

אם גם אתם רוצים לדעת וליישם איך לרדת במשקל ולשפר את בריאותכם, תפנו לדר’ אולגה רז ותרשמו לקבוצות או לייעוצים אישיים ותשנו לכם את החיים: 0524266934 או 036094147 או צרו איתנו קשר עכשיו.