בדיאטת הלחם מותר לאכול הכל : לחם, ממרחים, דגנים וקטניות, בשרים, ביצים, מוצרי חלב, ירקות, פירות וכו’. לב ליבה של דיאטת הלחם הוא באכילת ארוחה עשירה בפחמימות מורכבות כל 3-4 שעות. כריך בד”כ יהיה האופציה הכי נוחה – הוא מהיר, זמין, קל להכנה, טעים ומשביע. אך מה לגבי הגיוון?
יש שתי דרכים לגוון בדיאטת הלחם: גיוון הכריכים ושימוש בתחליפים.
גיוון הכריכים
- שינוי סוג הלחם – ניתן לגוון את סוגי הלחמים. לדוגמא: חלה קלה, לחם שיפון קל, לחם חיטה מלאה קל, לחם אחיד קל, לחם עם גרעינים, לחם ללא גרעינים וכדומה. ניתן גם להשתמש בפריכיות אורז או פתית אם אוהבים.
- שינוי סוג הממרח – ניתן להשתמש באינספור ממרחים בכריכים. לדוגמא: חומוס, טחינה, סלט חצילים, גבינות עד 5%, גבינה צהובה 9%, אבוקדו,ריבה לייט ועוד רבים
- שינוי תוספות – ניתן להוסיף לכריך מגוון של ירקות טריים, חמוצים, אנטיספטי, ירקות קלויים לגיוון הטעמים ולשדרוג הערך התזונתי
- שינוי צורת הכנה – ניתן להכין את הכריך כמו שהוא, כטוסט, להכין את הלחם כצנימים, לחתוך את הכריך למשולשים, להכין כריך פתוח (שתי פרוסות עם ממרח על כל אחת, אפשר שני ממרחים שונים)
שימוש בתחליפים
- דגנים/קטניות מבושלות לדוגמא: אורז בסמטי עם ירקות מוקפצים; מג’דרה; סלט טבולה; מרק עדשים כתומות; סלט פסטה קר; עגבניות ממולאות באורז ובאפונה.
- פרוסת פשטידה רזה עם ירקות לדוגמא פשטידה חלבית פשוטה – מערבבים גביע גבינה לבנה, 2 גביעי יוגורט, 2 ביצים וירקות מאודים עם כף אבקת מרק ואופים ב-180 מעלות כ-35-40 דקות.
- דייסת קוואקר חמה או קרה כארוחת בוקר מזינה או ארוחת לילה נעימה.
רוצים ללמוד עוד על דיאטת הלחם ולעשות שינוי חיובי בחיים? לחצו כאן: http://bit.ly/2tPrdfP