אחת הבעיות השכיחות עימה פונים אלי אנשים היא רמה גבוהה של טריגליצרידים (שומנים) בדם. הרמה התקינה היא עד 150 מ”ג/100 מ”ל. מגיעים אלי אנשים עם רמות גבוהות מאוד אפילו 1200 מ”ג/100 מ”ל! במצב רגיל נוזל הדם, פלזמה, הוא שקוף-צהבהב אך במצב שהטריגליצרידים גבוהים הוא נעשה לבן – כמו קצפת. אתם יכולים רק לדמיין איך זה משפיע על זרימת הדם. מעבר לזה, רמות גבוהות של טריגליצרידים פוגעות בשכבה הפנימית של כלי הדם. שלמות ובריאות השכבה הפנימית של כלי הדם חשובה מאוד על מנת למנוע מחלות לב וכלי דם. טריגליצרידים גבוהים מהווים גורם סיכון בלתי תלוי להתפתחות מחלות לב, התקפי לב, אירועים מוחיים וכו’.
חשוב לציין שעלייה בטריגליצרידים לא קשורה לרמות הכולסטרול ולמשקל גוף. כלומר גם רזים יכולים להיות עם רמות טריגליצרידים גבוהות. מה שגורם לעלייה בטריגליצרידים – תזונה לקויה וגנטיקה מסוימת. בעוד שאת הגנטיקה לא ניתן לשנות, שינויים בתזונה יכולים לשנות את ביטוי הגן – אפיגנטיקה.
בחלק גדול מהמקרים רק שינוי תזונתי מספיק כדי להוריד טריגליצרידים לנורמה, במקרים יותר נדירים יש צורך בשילוב תרופה ודיאטה. הטריגליצרידים עולים בעיקר מכל סוגי הסוכרים, במיוחד פרוקטוז. גם לשומן יש חשיבות, תלוי כמה ואיזה סוג. דיאטה מותאמת אישית לכל מטופל מצליחה באיזון הטריגליצרידים וכך תורמת להורדת סיכון למחלות לב וכלי דם בצורה משמעותית.
הבריאות שלכם – בידיים שלכם.
טפלו בעצמכם זה חשוב.
מעוניינים לדעת עוד? לחצו כאן