אקנה ותזונה נכונה

דר’ אולגה רז, מנכ”ל מרכז רז להרזיה ולתזונה בריאה, מנחה קבוצות הרזיה, מחברת הרב מכר “לאכול לחם ולרזות” ו”מרזים עם אולגה רז”, מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה במרכז הרפואי איכילוב, ראש המחלקה למדעי התזונה במרכז האוניברסיטאי אריאל, מנחה תוכנית ב-103 FM, רדיו ללא הפסקה

סובלים מאקנה ותוהים איך תזונה יכולה לעזור? הדעה הרווחת היא שכדי למנוע פצעים יש להמנע ממזון מטוגן ושוקולד. מהם מרכיבי התזונה החשובים לטיפול ולמניעה של אקנה?

ויטמיני A, C ו-B
• בטא קרוטן הופך בגוף לויטמין A ההכרחי לשמירה על בריאות העור. הוא מצוי בירקות הוא נמצא בירקות בעלי צבע כתום וירוק כהה כמו גזר, דלעת, ברוקולי ועוד.
• ויטמין C חשוב גם הוא לבריאות העור ומרכבית הירקות והפירות עשירים בו ובמיוחד עגבניות, פלפלים, פירות הדר, קיווי, תותים למיניהם, בצל ועוד.
• חסר בויטמינים מקבוצה B עלול להחריף הופעת פצעים. חסר זה מתפתח לעתים רבות במצבי מתח ולחץ. הם שכיחים בדגנים ולחם מחיטה מלאה, קטניות מיובשות (שעועית לבנה וחומה, גרגרי חומוס, עדשים וכדומה), בשר רזה, כבד, ביצים.
ברזל וויטמין B12
אנשים ובמיוחד צעירים סובלים לעתים מאנמיה מחוסר בברזל או בוויטמין B12. חסרים אלה יכולים להאיץ את תהליך ההיווצרות של פצעי אקנה.
אבץ
חוסר באבץ יכול להחריף את המחלה. האבץ הנמצא בסוגי בשר רזה, דגנים מלאים וקטניות. הוא משתתף בתהליך ההפיכה של טסטוסטרון להידרוטסטוסטרון הגורם לשומניות יתר של העור.
יוד
מזונות המכילים יוד, עלולים לגרום להתגברות פצעי לחץ. היוד נמצא במלח המועשר ביוד, פירות ים, וודורוסלי. הסובלים מאקנה כדאי שיגבילו צריכת מאכלים מלוחים.

גורמים נוספים המחריפים את המחלה
חוסר שינה, עישון, לחץ ודחק, חשיפה לשמש
טיפול באקנה דורש התייעצות עם רופא עור ועם דיאטן קליני.
המלצות
• לשתות נוזלים
• לאכול שפע ירקות ופירות טריים (ויטמינים C ובטא קרוטן)
• לאכול באכילת דגנים מלאים, לחם מחיטה מלאה, קטניות (ויטמיני B ואבץ)
• לבחור בבשר רזה, עוף, הודו, דגים (ברזל, אבץ וויטמיני B)
• לישון לפחות 7 שעות
• לאכול דיאטה מאוזנת
• להמנע מוודרוסלי, מלח מועשר ביוד, עישון ושיזוף ממושך

 

אם גם אתם רוצים לדעת וליישם איך לרדת במשקל ולשפר את בריאותכם ולהראות יפה, תפנו לדר’ אולגה רז ותרשמו לקבוצות או לייעוצים אישיים ותשנו לכם את החיים: 0524266934 או 036094147 או צרו איתנו קשר עכשיו.