מרק עוף זו תרופת סבתא מוכרת למכאובים שונים שעוזרת לחמם ולהרגיע את הגוף והנפש. למעשה ישנם גם תימוכין מחקריים לכך שלעוף השפעה בריאותית חיובית אנטי-דלקתית :
• במחקר מאוניברסיטת נברסקה בארה”ב נמצא שלמרק עוף יש תכונות אנטי-דלקתיות.
• במחקר נוסף נמצא במהלך בישול העוף נוצר חומר כימי בעל הרכב דומה לחומר המצוי בתרופות נגד שיעול וברונכית.
• במחקר אחר נמצא שלאדי מרק העוף יש השפעה חיובית על הסובלים מקשיים בנשימה ומשיעול.
מה מכיל מרק עוף?
• נוזלים – מרק עוף חשוב כמקור לנוזלים, דבר משמעותי במיוחד בתקופת החורף בה לא חשים בצמא ולכן לא שותים כמות מספקת
• מלחים – בעיקר נתרן (בעוף) ואשלגן (בירקות שבמרק) – מלחים אלו חיוניים לגוף, בעיקר בחורף במהלכו נוטים לאכול פחות ירקות טריים.
איך להכין מרק עוף מופחת שומן?
1. מניחים חלקי עוף בסיר ומכסים במים, מביאים לרתיחה כ-7-10 דקות.
2. שופכים את המים והקצף וכך נפטרים מכמות שומן גדולה.
3. לאחר שהעוף מתקרר קצת, מסירים את העור ומשיבים לסיר.
4. מוסיפים ירקות שאוהבים כמו קישואים, גזרים, שמיק, בצל וכדומה, מים ותבלינים ומבשלים כ-30 דקות.
מעדנים מעוף מכובס
העוף המתקבל מבישול המרק מכונה “עוף מכובס” שלמרות השם הלא מחמיא יכול להיות מעדן של ממש כחלק מארוחות שונות, לדוגמא :
1. סלט עוף טעים ובריא – חותכים עוף מכובס קר לפרוסות קוביות ומוסיפים לסלט ירקות עם מיונז 5%, בצל שעבר טיגון קל בשמן זית/קנולה וקוביות ביצה קשה.
2. מוקפץ עוף וירקות – חותכים את העוף המכובס לרצועות ומקפיצים במעט שמן ורוטב סויה ביחד עם ירקות.
3. כריך עוף – אפשר לערבב את שאריות העוף ביחד עם קצת מיונז 5% ולשים בכריך.
דר’ אולגה רז , דיאטנית קלינית מהמובילות בארץ, מנהלת היחידה לתזונה ולדיאטה במרכז הרפואי איכילוב
ואם גם אתם רוצים ללמוד להכין אוכל בריא, טעים ולא משמין עבורכם ועבור בני משפחותיכם, תפנו לדר’ אולגה רז ותרשמו לקבוצות או לייעוצים אישיים ותשנו לכם את החיים: 0524266934 או 036094147 או צרו איתנו קשר עכשיו.