חג שבועות – חג מתן תורה לעם היהודי.
מאיפה נכנסו לשם פשטידות ועוגות גבינה? לא הבנתי עד עצם היום הזה. אבל מה? העיקר לאכול, ולא רק לאכול אלא האוכל צריך להיות מתוק ושמן: תשמינו, יקיריי, תשמינו…
בלי להיכנס לשאלות פילוסופיות, אפשר להכין עוגות גבינה ופשטידות עם פחות קלוריות, פחות שומן ופחות סוכר.
פרוסה גדולה של עוגת גבינה יכולה להגיע ל-400 קלוריות בקלות ואף יותר, תלוי בכמות השמנת המתוקה והסוכר שמכניסים פנימה, והסוג והכמות של העיטורים והתוספות השונים, כמו שוקולד, סוכריות וחומרים דומים.
מצב דומה לגבי הפשטידות – אם מרבים בגבינות הכי שמנות, בשמנת וכדומה, בסוף מקבלים פשטידה שכל פרוסה שלה כוללת כמה מאוד קלוריות.
מה לעשות, האנשים מעדיפים את הטעם השמן על הבריאות וההרגשה הטובה.
האם אפשר אחרת?
בוודאי. בשביל זה תשתמשו בגבינות 5%. במקום שמנת אפשר להשתמש ביוגורט, לבן או אשל, וכדומה, או, אם כבר לא מאמינים שאפשר בלי שמנת, אז לכל היותר אפשר להשתמש בשמנת לבישול 9% שומן.
בכלל עדיף לעבור לפשטידות מירקות, בתוספת גבינה 5%, לבן, ביצים, ותבלינים. יכולים לקבל כך טעם מצוין בלי להשמין יותר מדי.
עוגת גבינה טעימה לא חייבת להיות מקושטת, ממולאת ומעוטרת בשוקולדים ותוספות מתוקות אחרות, שכל אחת מהן מוסיפה גם סוכר וגם קלוריות. לגבי הסוכר, אפשר לשים פחות, אפשר לעשות חצי חצי עם ממתיק, ולפעמים אפשר להשתמש רק בממתיק. אף אחד לא ישים לב אם לא תספרו. לתשומת ליבכם, כל הממתיקים מאושרים על ידי FDA.
שני מתכונים – עוגה דלת קלוריות ופשטידה טעימה ולא משמינה מהספר האחרון שלי “דיאטת הלחם של אולגה רז: השיטה והמתכונים להרזיה ולבריאות טובה”, בהוצאת “מטר”, אפשר לקנות בכל חנות ספרים, גם הסבר על שיטת האכילה הבריאה ומאפשרת ירידה במשקל בלי סבל, וגם 50 מתכונים טעימים, בריאים ודיאטטיים.
מתכון עוגת גבינה קרה
מרכיבים:
500 גרם גבינה לבנה 5%-3%
6 שקיקי ממתיק מלאכותי או סטיביה
1שקית ג’לטין
1.5 כוסות מים פושרים
1שקית ג’לי דל קלוריות בטעמים
אופן ההכנה:
מערבבים בקערה את הגבינה עם הממתיק.
מכינים בכלי נפרד את הג’לטין לפי הוראות היצרן.
מאחדים בזהירות את הג’לטין, לפני שהוא נקרש, עם תערובת הגבינה, בתנועות קיפול עדינות, ויוצקים לתבנית פיירקס עם דפנות גבוהות או ל־ 5-4תבניות אישיות.
מצננים עד שמתייצב.
מכינים ג’לי דל קלוריות על פי הוראות היצרן ויוצקים בזהירות על העוגה, לפני שהוא נקרש, כף אחרי כף.
מאחסנים במקרר ומגישים קר.
פשטידת ירקות עם גבינה לבנה
8-6 מנות
מרכיבים:
800 -1000 גר’ ירקות – פטריות/קישואים/ברוקולי/כרובית/תרד/בצל או כל ירק שתבחרו
1 כף שמן
2 ביצים
2 כפות אבקת מרק בצל/פטריות, רצוי עם מונוסודיום גלוטמט כדי
שהפשטידה תהיה יותר טעימה
1 גביע לבן עד 3% שומן
1 גביע 250) גרם ( גבינה לבנה 5% מכל סוג
תבלינים לפי הטעם
אופן ההכנה:
מחממים מראש תנור ל־ 180 מעלות.
בקערה טורפים את הביצים עם אבקת המרק, הלבן, הגבינה הלבנה
והתבלינים.
חולטים את הירקות במים רותחים כ־ 10 דקות. מסננים ומועכים.
מאחדים את הירקות עם שאר החומרים.
משמנים תבנית ויוצקים לתוכה את הבלילה.
מכניסים לתנור לכ־ 40 דקות.
תשמרו על אוכל בריא, לעצמכם ולבני משפחתכם.
אם גם אתם רוצים לשפר את בריאותכם, לרדת במשקל התקשרו לטלפון 052-4266934 או צרו איתנו קשר עכשיו בטופס באתר.