ל”ג בעומר אהוב על ידי הילדים ולא רק. ואיזה חג זה בלי תפוח אדמה חם
מהגחלים של המדורה ומרשמלו שרוף?
כמה מילים על מרשמלו.
מאמינים שמוצר דומה עשו עוד במצריים העתיקה, אבל הבסיס היה צמח ה-Althaea officinalis, שגם היום צומח במקומות רבים בעולם.
מרשמלו של ימינו עשוי מסוכר, מים, עמילן תירס, חלבון ביצה, ג’לטין שנותן את
המרקם המיוחד ו… אוויר! הוא מכיל כמובן חומרי טעם וריח, וצבע מאכל שיכול
להיות טבעי או סינטטי. לעיתים מוסיפים סירופ גלוקוזה או סירופ פרוקטוזה.
ב-100 גרם מרשמלו כ-330 קלוריות, כ-80 גרם פחמימות, מתוכן כ-50 גרם
סוכרים, השקולים בערך ל-12 -13 כפיות סוכר, וכמויות קטנות של חלבון ביצה.
מ-5 יחידות מרשמלו נקבל בסביבות 70 קלוריות, רק מעניין מי מסתפק ב-5
יחידות. מה שאין במרשמלו זה שומן, בכלל. ההרכב יכול להשתנות אצל
יצרנים שונים, אבל לא בהרבה.
מאחר וג’לטין מייצרים בדרך כלל מדגים, ויש גם חלבון ביצה, אז ברור
שמרשמלו רגיל אינו מתאים לטבעונים, ועבורם מייצרים מרשמלו שבו במקום
ג’לטין, המופק מדגים, משתמשים בקרג’ינן, שמופק מאצות ים אדומות, ובמקום
חלבון ביצה, משתמשים בחלבון סויה.
בעצם כשאוכלים מרשמלו אוכלים סוכר כמעט נקי – טעים, אבל ממש לא בריא.
יש לכם שאלות? אתם רוצים לשפר את בריאותכם, לרדת במשקל התקשרו לטלפון 052-4266934 או צרו איתנו קשר עכשיו בטופס באתר.