מרשמלו- הממתק האהוב.
היסטוריה: מאמינים שהמקור של מרשמלו במצרים העתיקה, שם השתמשו
להכנתו בצמח Althaea officinalis, שגדל גם כיום באירופה, אמריקה הצפונית
ואסיה המערבית. העלים, הפרחים והשורשים ידועים ברפואה העממית.
ממה עשוי מרשמלו של ימינו, האהוב על ידי רבים, גם ילדים וגם מבוגרים?
המרכיבים העיקריים שלו הם סוכר, מים, עמילן תירס, חלבון ביצה והמרקם
המיוחד והאהוב כל כך שלו מושג על ידי ג’לטין, העשוי מדגים, ו… אוויר!
הוא מכיל כמובן חומרי טעם וריח, וצבע מאכל. לעיתים מוסיפים סירופ גלוקוזה או
סירופ פרוקטוזה.
ב-100 גרם מרשמלו כ- 330 קלוריות, כ-80 גרם פחמימות, מתוכן כ-50 גרם
סוכרים, השקולים בערך ל-12 -13 כפיות סוכר, כ-3-5 גרם חלבון וכ-50
מיליגרם נתרן.
ב-5 יחידות מרשמלו נקבל בסביבות 70 קלוריות, רק מעניין מי מסתפק ב-5 יחידות. מה שאין במרשמלו זה שומן, בכלל. ההרכב יכול להשתנות אצל יצרנים שונים, אבל לא בהרבה.
צבע מאכל.
בחלק מהמוצרים מוסף צבע מאכל סינטטי ובאחרים צבעי מאכל טבעיים המופקים מסלק ופירות. למי שחשוב לדעת אם צבע מאכל טבעי או לא, יש לקרוא את רשימת המרכיבים על עטיפת המוצר, אבל לדעתי אין לזה
חשיבות, ואין להיבהל ממרכיבים המסומנים ב-E, שכולם מאושרים לשימוש ע”י משרד הבריאות.
יש גם מרשמלו טבעוני, שבו במקום ג’לטין, המופק מדגים, מכיל קרג’ינן, שדומה לג’לטין בתכונות שלו, אך מופק מאצות ים אדומות. כמו כן הוא מכיל חלבון סויה ולא חלבון ביצה, וחומרי הטעם והריח הם בהכרח טבעיים.
בעצם מי שאוכל מרשמלו אוכל סוכר כמעט נקי – טעים, אבל ממש לא בריא.
יש לכם שאלות? אתם רוצים לשפר את בריאותכם, לרדת במשקל התקשרו לטלפון 052-4266934 או צרו איתנו קשר עכשיו בטופס באתר.