למרות התקופה הקשה שאנחנו חיים בה, עדיין צריך לאכול, ורצוי גם להישאר בריאים ולשמור על המשקל.
איך לבחור אוכל שלא דורש הכנות רבות ומיוחדות, שהוא בריא וטעים?
דיאטת לחם האז ועד היום
את דיאטת הלחם פיתחתי בשנות ה-90, לאחר סדרת ניסוים קליניים על השפעת פחמימות, לחם במקרה, על שינוי ברמת סרוטונין, “הורמון האושר”, בדם של משתתפי הניסוי. ראינו שאכילת לחם ,לעומת אכילת בשר, מעלה את רמת הסרוטונין למשך 3-4 שעות, מה שעוזר לתחושת השובע ולמצב רוח טוב. ברור מהניסוי הזה היה שכדי לשמור על רמת הסרוטונין יש לאכול כל 3-4 שעות.
מאז התבררו במחקרים תופעות חיוביות נוספות להשפעה של אכילת לחם, ושל פחמימות מורכבות אחרות שיכולות להוות תחליפים ללחם. למשל ירידה ברמת ההורמון גרלין שמופרש בקיבה ומאותת רעב, כלומר ככל שרמת הגרלין גבוה יותר כך הרעב חזק יותר. בנוסף, חלוקת האוכל לארוחות קטנות תכופות מונעת עלייה גדולה של אינסולין, שרמות גבוהות שלו תורמות לעלייה באחוז רקמת השומן ולרעב, ובכך להשמנה.
הספרים שלי על דיאטת הלחם הגיעו לעשרות אלפי אנשים בארץ, ולאלפים בארה”ב ואפילו ברוסיה, ורבים הצליחו לרדת במשקל ולשפר את מצב הבריאות רק משמירה על הכללים הכתובים בספר.
הכי כיף לפגוש ברחוב מישהו לא מוכר שאומר לך – היי אולגה, רזיתי 25 קילו רק מהספר שלך!
מאז חקרתי את הדיאטה המבוססת על פחמימות מורכבות בניסוים קליניים לא מעטים, וקיבלתי תוצאות טובות מאוד. דיאטה כזו עזרה למשתתפים להוריד, בנוסף למשקל, גם את רמות הסוכר, הHbA1c- (מדד לסוכרת וטרום סוכרת), השומנים בדם, וגורמי דלקת המנבאים מחלות לב וכלי דם.
מאז נתתי את הדיאטה גם לאנשים הסובלים מכבד שומני, עם תוצאות מצוינות, שהתבטאו בירידה ברמות אנזימי הכבד וגם בשיפור משמעותי עד העלמות של תסנין שומני בכבד כפי שנראה באולטרסאונד.
בדיאטת הלחם אוכלים לא רק לחם, אלא גם עוף, הודו, דגים, בקר רזה, ביצים, מוצרי חלב מופחתי שומן, ירקות מרוב הסוגים ללא הגבלה, שמן זית או קנולה, ויש גם תחליפי לחם, כמו אורז בסמטי, קינואה, כוסמת, בורגול, קטניות ואפילו פסטה מקמח דורום. כממרחים על לחם אפשר להשתמש כמעט בכל סוגי המזון שאינם מכילים סוכר מאף סוג, כלומר גם דבש וריבה אינם ממרחים מומלצים. בקיצור, כמעט כל סוגי האוכל, רק מחולקים על פני היום בצורה המיטיבה לגוף.
במה שונה בדיאטת הלחם לעומת דיאטות אחרות?
ראשית, היא מכילה לחם ופחמימות, מה שמקל מאוד על רוב האנשים. חוץ מזה, לא מגיעים למצבי רעב, היא קלה לביצוע, גמישה, אינה דורשת הכנות מיוחדות או מזונות מיוחדים, האוכל טעים, מאפשרת לאכול יחד עם כולם, וניתנת ליישום בקלות בבית, בעבודה, במסעדות, באירועים, ואפילו בחו”ל.
אבל עדיין ישנן שיטות ואמונות המבוססות על מיתוסים שגויים, שאוסרות לאכול לחם ומאשימות אותו בהשמנה.
בין המיתוסים הנפוצים לגבי לחם:
- לחם משמין, אם רוצים לרדת במשקל צריך להפסיק לאכול לחם.
והאמת?
לחם לא משמין. פרוסה אחת היא רק כ-80 קלוריות. סנדוויץ’ מ-2 פרוסות לחם מלא עם ממרח לא מתוק מגיע לכ-250 קלוריות, שזו ארוחה מושלמת, דלת קלוריות, שאפשר לאכול אותה בבית, או לקחת לעבודה, או לקנות בבית קפה, כמובן לא לחמניות באורך של חצי מטר, ולא ממרח עם לחם אלא לחם עם ממרח, ולא לחם המכיל צימוקים וזיתים ותוספים משמינים אחרים. בדיאטת הלחם מומלץ לאכול לחם מקמחים מלאים, או לחם קל מועשר בסיבים תזונתיים.
מה שמשמין הוא מה וכמה אוכלים על הלחם וליד הלחם, ולא הלחם עצמו!
- בלחם לבן יש יותר קלוריות מאשר בלחם מלא.
לא נכון, כמות הקלוריות דומה, אבל בלחם מלא יש סיבים תזונתיים, המשפרים את הבריאות שלנו.
- לחם פותח את התיאבון.
למעשה בדרך כלל זה בדיוק להפך. לחם, כמו כל פחמימה, מעלה את רמת הסרוטונין במוח, מה שמשרה תחושת שובע.
- ללחם אין שום ערך תזונתי
תלוי באיזה לחם. לחם לבן מתקבל על ידי הגוף בצורה הדומה לסוכר, ומעלה במהירות את רמת הגלוקוזה בדם. אבל בלחם מלא יש סיבים, שמאיטים את ספיגתו, ולכן הוא מעלה את רמת הגלוקוזה בדם באיטיות. בנוסף לסיבים תזונתיים, לחם מלא מכיל גם ויטמינים ומינרלים.
יש לכם שאלות? אתם רוצים לשפר את בריאותכם, לרדת במשקל התקשרו לטלפון 052-4266934 או צרו איתנו קשר עכשיו בטופס באתר.
מאמרים נוספים שיעניינו אותך: