1. השתמשו בשמן קנולה או שמן זית – שימו לב שבניגוד למיתוס אין שום בעיה לטגן בשמן זית.
2. המנעו משימוש חוזר בשמן – במהלך חימום חוזר של השמן השומן מתחמצן ונוצרות תרכובות סרטניות לכן חשוב להחליפו אם מטגנים מספר פעמים
3. השתמשו במחבת קרמית או טפלון שמאפרת הפחתת כמות השמן.
4. בקרו את כמות השמן – השתמשו בכף/כפית כדי למדוד את הכמות או במידה ומתאים בתרסיס שמן.
5. דעו שפחמימות (פירורי לחם, קמח, תפו”א) סופחות הרבה בשמן בניגוד לחלבונים (עוף, בשר, ביצים) – לכן הקפידו להמנע מתוספת פחמימות למנה שעוברת טיגון לדוגמא – שניצל עוף.
6. בחלק מהמקרים ניתן להחליף טיגון באפייה – בחלק מהמתכונים ניתן להחליף את הטיגון באפייה – באינטרנט קיימים מתכונים רבים ללביבות, פלאפלים ומטעמים נוספים שעוברים אפייה ויוצאים לא פחות טעימים.
מאת דר’ אולגה רז, PhD, תזונאית קלינית, מנחת קבוצות הרזיה, מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה במרכז הרפואי איכילוב
אם גם אתם רוצים לדעת וליישם איך לרדת במשקל ולשפר את בריאותכם, תפנו לדר’ אולגה רז ותרשמו לקבוצות או לייעוצים אישיים: 0524266934 או 036094147 או צרו איתנו קשר עכשיו.