רכיבים (כמויות משתנות בהתאם למספר הסועדים, לכל “פולקע” יש לשים כרבע כוס שעועית יבשה וכרבע כוס גריסים)
• שעועית לבנה יבשה
• גריסים
• נתחי עוף (פולקע)
• ארטישוק ירושלמי (למה ארטישוק ירושלמי ולא תפוח אדמה? אומנם אין הבדל בקלוריות אבל ארטישוק ירושלמי דל בפחמימות ולכן בהחלט מתאים גם לסוכרתיים. בנוסף, הוא מכיל סיבים החשובים למערכת העיכול)
• תבלינים : כפית מחוקה של מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה, כמון, כורכום, אבקת שום מדי פעם יש לבדוק האם הנוזלים נספגו ואם כן יש להוסיף מעט למניעת חריכה, עד ההגשה יש לאדות את כל הנוזלים.
אופן ההכנה
1. משרים את השעועית והגריסים במים כ-4 לילות לפני בישול החמין, כך הם יעשו רכים יותר, קלים יותר לבישול וגם לעיכול.
2. מזליפים כפית שמן זית בסיר גדול ומניחים בשכבות את כל הרכיבים תוך הוספת התבלינים בין השכבות.
3. ממלאים את הסיר במים עד כיסוי, מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל 10 דקות נוספות.
4. מכניסים את הסיר לתנור שחומם מראש ל-150 מעלות צלזיוס לכ-4-5 שעות במהלך הלילה ומנמיכים את החום ל-70 מעלות צלזיוס.
ערך קלורי : כ-350 קלוריות לצלחת
מאת דר’ אולגה רז, PhD, תזונאית קלינית, מנחת קבוצות הרזיה, מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה במרכז הרפואי איכילוב
ואם גם אתם רוצים ללמוד להכין אוכל בריא, טעים ולא משמין עבורכם ועבור בני משפחותיכם, תפנו לדר’ אולגה רז ותרשמו לקבוצות או לייעוצים אישיים ותשנו לכם את החיים: 0524266934 או 036094147 וצרו איתנו קשר עכשיו