• אחד המינים החקלאיים הותיקים ביותר.
• מגודלים בעיקר בשש יבשות ורוב היבול משמש לייצר יין.
• מקור טוב לסיבים תזונתיים (בעיקר בקליפה), אשלגן, ביופלבנואידים (בעיקר בענבים אדומים) לדוגמא בקליפת הענב יש ביופלבנואיד בשם קוורצטין שיכול לאזן את רמות הכולסטרול בדם, לשפר את הזרימה של הדם ואפילו לסייע בהפחתת סיכון למחלות לב.
• מה שמקנה ליין אדום את יתרונותיו זה הביופלבנואידים אך יש לצרוך למתינות בגלל עודפי אלכוהול וסוכר.
• ענבים מודברים ומעובדים בתרכובות גופרתיות ולכן חשוב לרחוץ אותם היטב לפני אכילתם.
• ענבים מכילים סליצילטים ואנשים שרגישים לחומר הזה עשויים לפתח אלרגיה בתגובה לענבים, כחלק מהתופעות יתכנו שלשולים וכאבי בטן.
• 100 גרם ענבים מספקים כ-60 קלוריות, רצוי לבחור באשכול קטן, רצוי של ענבים אדומים, על פני חטיף.
• 100 גרם צימוקים מספקים כ-250 קלוריות אך כמות גבוהה יותר של ברזל, אשלגן וסיבים תזונתיים.
• שימו לב שכוס מיץ ענבים מכילה כ-180 קלוריות וכוסית יין יבש כ-80 קלוריות.
מאת דר’ אולגה רז, PhD, תזונאית קלינית, מנחת קבוצות הרזיה, מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה במרכז הרפואי איכילוב
ואם גם אתם רוצים ללמוד להכין אוכל בריא, טעים ולא משמין עבורכם , תפנו לדר’ אולגה רז ותרשמו לקבוצות או לייעוצים אישיים ותשנו לכם את החיים: 0524266934 או 036094147 וצרו איתנו קשר דרך האתר.