דו”ח האום שהתפרסם בספטמבר השנה מדבר על כך שכשליש (כ-1.3 מיליארד טון) של המזון בעולם נזרק כל שנה. מדובר בזריקת המזון בכל שלבי הייצור – חקלאות, תעשייה, מרכולים וצרכנים. זאת כמות ענקית בהתחשב בכמה אנרגיה, מים, כימיקלים ומשאבים אחרים היו דרושים כדי לייצר את המזון הזה שמושלך כך והופך לאשפה. בנוסף לכל האבדות הללו, המזון הנזרק נרקב ומשחרר כמויות אדירות גזים, במיוחד דו תחמוצת הפחמן, אשר גורם לאפקט החממה והאטת תהליך התחממות של כדור הארץ. ועכשיו תחשבו – כמה אוכל אתם זורקים? ואחרי זה תחשבו – כמה אוכל אתם קונים, שחלקו ממש מיותר ושגורלו להזרק? כמה מכם עושים כל יום אוכל טרי וזורקים את השאריות? ועכשיו תחשבו כמה מכם זורקים את האוכל העודף לתוך הגוף שלכם ומשמינים? גם זה עושה נזק. אז הנה הצעתי – קנו פחות, ותרו על העגלות העמוסות, הרי תמיד אפשר לקנות אם חסר משהו, יש אפילו חנויות שעובדות 24 שעות! אני יודעת שזה לא פשוט משום שההרגל הוא חזק מאיתנו, אבל אפשר ועוד איך אפשר. תתחילו ותיווכחו שזה אפשרי ואף מועיל מאוד – לכיס, למראה חיצוני שלכם ושל המשפחות שלכם ולבריאות.
מאת דר’ אולגה רז, PhD, תזונאית קלינית, מנחת קבוצות הרזיה, מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה במרכז הרפואי איכילוב
אם גם אתם רוצים לדעת וליישם איך לרדת במשקל ולשפר את בריאותכם, תפנו לדר’ אולגה רז ותרשמו לקבוצות או לייעוצים אישיים ותשנו לכם את החיים: 0524266934 או 036094147 או צרו איתנו קשר עכשיו.