פחמימות אינן אויבות.
חורף וקר, וגם אפור ומצב רוח ירוד. מה הכי מתאים למזג אוויר כזה?
ראשית המחשבה שקיבלנו הרבה מים – לכינרת, לחקלאות, למאגרים. אותי זה משמח.
שנית, בוחרים נכון את האוכל – גם כדי לא להשמין וגם כדי לקבל אוכל שמסייע למצב רוח טוב ולקור — פחמימות מורכבות בעלות מדד גליקמי נמוך.
לפחמימות יצא שם רע ומשמין.
האם זה נכון?
רק בחלק מהמקרים!
ישנם סוגים שונים של פחמימות שמשפיעים עלינו בצורה שונה לחלוטין.
ממה כדאי להימנע?
מפחמימות פשוטות: סוכרים – סוכר לבן וחום, דבש (!), אגבה, סילאן — ופחמימות מזוקקות – מוצרי קמח לבן, תפוחי אדמה ודגני בוקר המכילים סוכר. גם פירות כדאי לאכול בהגבלה — הם מכילים סוכר פירות, שמזיק לא פחות מסוכר לבן.
כל אלה מעלים את רמת הסוכר בדם, ותורמים להשמנה ולהתפתחות סוכרת.
מה כדאי לצרוך?
פחמימות מורכבות בעלות מדד גליקמי נמוך – לחם מחיטה מלאה, גריסים, כוסמת, פסטה מקמח דורום, עדשים, אפונה, חומוס, פול, שעועית לבנה, סויה, ובטטות. הן גורמות לתחושת שובע ורוגע, משפרות את תיפקוד מערכת העיכול ומהוות בסיס לתזונה בריאה ולא משמינה.
ההמלצה: כ-4-5 מנות פחמימות “טובות” ביום (מנה לדוגמא – 2 פרוסות לחם קל, חצי עד כוס אחת של דגנים או קטניות מבושלות.
לפרטים על דיאטה הפחמימות נא לפנות לטלפון 036094147 או 0524266934 או צרו איתנו קשר עכשיו בטופס באתר.