חשבתם שמלפפון הוא ירק בלי תועלת תזונתית? זו דעה שכיחה אבל ממש לא נכונה. האם מוגדר כהמלצה של תזונה נכונה?
ב-100 גרם מלפפונים יש 16 קלוריות בלבד ולכן הוא ירק חופשי לצריכה גם במסגרת תהליכי ירידה במשקל. כ-95% מהירקות מורכב מנוזלים וב-5% הנותרים יש לא מעט חומרים המועילים לבריאות
מלפפון מספק לנו כמה חומרים חשובים:
- ויטמין K, המצוי בעיקר בקליפת המלפפון, חיוני לתהליכי קרישת
- המינרל מולבידן חיוני לפירוק חומרים מזיקים וחומרים מסרטנים בשם ניטרוזאמינים, משתתף בייצור חלבונים ובמטבוליזם של החומר הגנטי
- כמויות קטנות יחסית של ויטמינים ומינרלים נוספים
- סיבים תזונתיים המצויים בעיקר בקליפת המלפפון
- פיטוכימיקלים חשובים כמו ליגנאנים שעל פי מחקרים קשורים להורדת סיכון למחלות לב וכלי דם; קורקורביטקינים בעלי תכונות אנטי סרטניות ועוד. כמו כן ניסויים פרילמינריים מצאו שבמיצוי של מלפפון טרי יש נוגדי חמצון הנלחמים ברדיקלים חופשיים וכן חומרים אנטי דלקתיים
בשורה התחתונה – אכלו מלפפון עם קליפתו – מזין, בריא ורזה
אם גם אתם רוצים לדעת וליישם איך לשפר את בריאותכם, תפנו לדר’ אולגה רז ותרשמו לקבוצות או לייעוצים אישיים ותשנו לכם את החיים: 0524266934 או 036094147 או צרו איתנו קשר עכשיו.