דיאטת חורף – פברואר 2010

תבשיל כוסמת וירקות
מצרכים:  ½  ק”ג כוסמת, 4 כפות שמן זית,סלסלת פטריות שמפיניון פרוסות, בצל יבש גדול חתוך קוביות קטנות, 2 פלפלים אדומים חתוכים לקוביות קטנות, גזר מגורר גס, 4 שיני שום כתושות, 2 עגבניות גדולות חתוכות לקוביות, 3 כוסות מים רותחים, כף אבקת מרק עוף מלח, פלפל שחור לפי הטעם, חבילת פטרוזיליה קצוצה
הכנה: מחממים את השמן בסיר רחב בעל מכסה תואם ומוסיפים לפי הסדר הבא: בצל, שום, פלפלים, גזר, עגבניות. מאדים כ- 10 דקות עד לריכוך קל של הירקות. שוטפים את הכוסמת במים רותחים ומוסיפים לסיר. מאדים כמה דקות נוספות. מוזגים את המים הרותחים. מתבלים באבקת מרק, פלפל שחור ומלח לפי הטעם. מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה, מכסים במכסה ומבשלים כ- 30 – 25 דקות. כשהכוסמת מוכנה מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה ומגישים.
6 מנות. כל מנה מחליפה לסנדוויץ’.
 
מבצעים וחידושים מבית אולגה רז 
 
     
 

  1. חבר מביא חבר בקבוצות : משתתפים בקבוצות ההרזיה שלנו, מרזים ונהנים? על כל חבר שיצטרף לקבוצה בהמלצתכם תקבלו 2 פגישות במתנה!
  2. שירות חדש : אולגה רז אונליין – גרים רחוק מהמרכז? מתקשים לצאת מהבית? עכשיו הדיאטה מגיעה אליכם הביתה! אולגה רז אונליין – יעוץ אישי טלפוני ומעקב אינטרנטי עם אולגה רז.
  3. לקהל הרחב : החל ממרץ תוכלו ליהנות מהרצאות בנושא תזונה, הרזיה ובריאות אצלנו במרכז רז להרזיה ותזונה בריאה. 
  •  8/3/10 , יום ב’ , שעה 11:00: “להאכיל ילדים באוכל בריא” – איך לקנות, להכין ולהגיש את האוכל כדי לגדל ילדים בריאים.  
  • 15/3/10 , יום ב’ , שעה 11:00: ” לעבור את חג הפסח בשלום” – איך ליהנות מהחג מבלי לשלם ביוקר.   עלות הרצאה : 40 ₪, מספר המקומות מוגבל.
כדי להבטיח את מקומכם בהרצאה נא להתקשר לטלפון

03-6094147 או 03-6094188 כדי לבצע תשלום מראש.

 
     

 

  דיאטת חורף – פברואר 2010  
     
 

שלום ללקוחותינו הקיימים והעתידיים,
אומנם הימים האחרונים לא ממש קרים, אבל החורף עוד יחזור, אני שולחת לכם כמה עצות לחורף כדי שתעברו את הימים הקרים ו”רעבים” בקלות, ואף תרדו במשקל. אצרף גם מתכון מחמם טעים, בריא ומשביע, ואציע מבצע מיוחד שרבים מכן יאהבו.
צוות של מרכז ההרזיה של אולגה רז להרזיה ולתזונה בריאה מאחל לכם המשך חורף נעים, בריאות ושמחה.
 
אולגה רז, דנה רונן וצוות המרכז
 
רזה ומאושר גם בחורף
 
בעונת החורף מרגישים רבים ירידה במצב הרוח ועליה בתיאבון. לא פלא שיש שמשמינים דווקא בחורף. לדכדוך החורף יש סיבות פיזיולוגיות והתנהגותיות.
 
פיזיולוגית: חורף גורם לירידה במצב רוח ולעיתים גם לדיכאון. הסיבה לכך – ירידה ברמת הסרוטונין במוח עקב התקצרות שעות האור. כשרמת הסרוטונין ירודה, אנו מרגישים מצוברחים, מדוכאים, עצובים, עייפים, לא ישנים טוב בלילה אך ישנוניים ביום (במיוחד לאחר ארוחה כבדה שיש בה הרבה בשר), וכמהים לפחמימות בכלל ולמתוקים בפרט. לכן אפשר לומר למי שאוכל יותר בחורף – זה לא רק האופי, זה גם הסרוטונין! אך בל נטעה, ברור שגם לאופי יש משמעות.
 
גם סטרס ולחץ נפשי (כולל דאגות, פחדים וכדומה) הקשורים למצב הכלכלי והמצב המדיני מוסיף לירידה בייצור הסרוטונין, משנה את המטבוליזם של האינסולין והגלוקוזה בדם, מה שמעלה את התיאבון וגורם להשמנה דווקא באזור הבטן – הסוג המסוכן של ההשמנה. חוסר שינה, התוצאה הישירה של הלחץ, גם הוא גורם לעלייה במשקל עקב הורמוני סטרס המופרשים בעודף. כך החורף עצמו והסטרס שמתלווה אליו גורם לנו לאכול יותר. 
 
התנהגותית: בחורף מבלים יותר זמן בבית, בחימום, פחות פעילים, יותר מתכרבלים מול הטלוויזיה, אז מה כבר נשאר לעשות? לאכול – ליד השולחן, מול הטלוויזיה או המחשב, במיטה, בקיצור בכל מקום.
ועוד סיבה: שכבות של סוודרים ומעילים מסתירות מאתנו את המצב האמיתי, השומנים המצטברים מוסתרים, ושום דבר לא מפריע ליהנות מעוד פרוסת עוגה. את מלוא האסון, הרי, נזהה רק ב…אפריל. 
 
לרמות את הטבע
האם נוכל “לרמות” את הטבע ולהיות מאושרים ורזים גם בחורף? בהחלט כן! ראשית – האוכל. כדי לשפר את מצב הרוח, להעלות את רמת הסרוטונין, לאזן את רמות האינסולין ולהימנע מזלילת הממתקים בחורף מומלץ להקפיד על מספר עקרונות חשובים :
  1. לאכול כל 3-4 שעות : לחלק את האוכל לארוחות קטנות כל 3-4 שעות, גם אם לא מרגישים רעב. לאכול לפי שעות ולא לפי תחושות. אכילה כזאת מעלה את רמת הסרוטונין ומחזיקה אותה גבוהה למשך כל שעות הערות.כלל זה מגן מפני עליה במשקל בצורה בלתי רגילה: ברגע שמפסיקים לשמור על ארוחות קטנות – עולים במשקל.
  2. לאכול ארוחות קטנות עשירות בפחמימות מורכבות : כריך לחם קל עם מעט ממרח לא ממותק יכול להוות ארוחה נפלאה וניתן להחליף את הכריך במאכלי חורף חמים ומשביעים כגון : כוס מבושלת של אורז בסמטי או מלא, מג’דרה, גריסים (כולל מרק גריסים עשיר), כוסמת, קינואה, קטניות (אפונה, שעועית לבנה או שחורה, עדשים וכדומה – כולל מרק קטניות עשיר), 1 יחידה של בטטה/תפו”א (לא פירה), 1.5 כוס פסטה מבושלת ברוטב עגבניות, שמן זית. אפשר אפילו לאכול חמין, רק בלי להוסיף לו בשר שמן.
  3. להרבות בירקות : אכילה חופשית של ירקות (לא כולל תפוח אדמה, בטטה, קטניות ותירס) שמקנים שובע במחיר קלורי אפסי ומספקים עושר של ויטמינים, מינרלים ופיטוכימיקלים. ניתן לאכול ירקות טריים וסלטים וכן ליהנות מתבשילי ירקות חמים כגון : מרקי ירקות, ירקות מוקפצים, ירקות מאודים, ירקות אפויים, פשטידות מירקות, חביתיות ירקות ועוד.
  4. לשתות : יש לשתות 8-10 כוסות נוזלים ליום לנשים ו-10-12 לגברים, זה כולל גם משקאות חמים, כמו תה מכל סוג, קפה,כמובן ללא סוכר ואלכוהול. אפשר לשתות גם משקאות קרים: מים, סודה ומשקאות דיאטטיים. עדיף שכמות החלב לא תעלה בהרבה על כוס ביום.
  5. מאת דר’ אולגה רז, PhD, תזונאית קלינית, מנחת קבוצות הרזיה, מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה במרכז הרפואי איכילוב