אוהבים פירות יבשים? אתם לא לבד! אבל לפירות יבשים יש תכונות שונות – חלקן טובות וחלקן רעות ואותן חשוב להכיר.
איך מייצרים פירות יבשים?
באופן מסורתי נהגו לייבש פירות בשמש בשטח פתוח וכתוצאה מכך הם היו חשופים לזיהום על ידי חרקים שונים וציפורים. שיטה זו עדיין משמשת באזורים שונים בעולם. מה שנהוג היום זה ייבוש מתועש במקומות סגורים ונקיים בתהליכי ייבוש מודרניים.
טיפ : הקפידו לרחוץ את הפירות היטב במים חמים לפני האכילה – זה גם מנקה אותם וגם מרכך ומעצים את טעמם המתוק.
בנוסף, פירות יבשים בדרך כלל נטבלים בתרכובות גופרתיות שעשויות להוביל להופעת תגובות אלרגיות והתקפי אסטמה בקרב רגישים.
טיפ : לסובלים מאלרגיות ואסטמה עדיף לבחור פירות יבשים אורגניים ללא תוספת תרכובות גופרתיות.
מה מאפיין את הפירות היבשים מבחינה תזונתית?
בתהליך ייבוש הפרי מוציאים ממנו את רוב הנוזלים. כתוצאה מזה הפרי נעשה מרוכז יותר – גם מבחינת מינרלים כמו ברזל, סידן ואשלגן וסיבים תזונתיים אבל גם מבחינת סוכר וערך קלורי.
טיפ : הגבילו את צריכת הפירות היבשים וראו בהם חטיף – הם יותר בריאים מממתקים כמו עוגות, עוגיות וחטיפים נוספים אבל לא כדאי לאכול מהם יותר מדי.
מהם סוגי הפירות היבשים?
ישנם סוגים רבים ומגוונים של פירות יבשים החל משזיף, משמש, תאנה, צימוקים, תמר וכלה בקיווי, חמוציות ואננס.
מאת דר’ אולגה רז, PhD, תזונאית קלינית, מנחת קבוצות הרזיה, מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה במרכז הרפואי איכילוב
ואם גם אתם רוצים ללמוד להכין אוכל בריא, טעים ולא משמין עבורכם ועבור בני משפחותיכם, תרשמו לקבוצות או לייעוצים אישיים ותשנו לכם את החיים: 0524266934 או 036094147 או צרו קשר דרך האתר