כריך חצילים פיקנטי

חומרים
1 חציל מוארך
2 כפות שמן זית
מלח, אבקת שום ופפריקה לפי הטעם
גבינה מתובלת 5% (בצל, זיתים וכדומה)

אופן ההכנה
1. פורסים את החציל לפרוסות. שמים בכלי המתאים למיקרוגל ומרככים כ-5 דקות.
2. מרפדים תבנית ברדיד אלומיניום ומשמנים בכף שמן זית. מוציאים את פרוסות החציל בזהירות ומסדרים בתבנית.
3. מברישים את החצילים ביתרת השמן וזורים את התבלינים, קולים בגריל משני הצדדים, עד להשחמה עדינה.
4. מצננים בטמפרטורת החדר. מורחים כל פרוסת חציל בגבינה. יוצרים כריך מכל 2 פרוסות או מגלגלים כל פרוסה, סוגרים בנעיצת קיסם ומגישים עם הגבינה או עם יוגורט טבעי כמטבל.
ריכוך החצילים במיקרוגל במשך דקות ספורות מקטינים בהרבה את יכולתם לספוג שמן.

מאת דר’ אולגה רז, PhD, תזונאית קלינית, מנחת קבוצות הרזיה, מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה במרכז הרפואי איכילוב

ואם גם אתם רוצים ללמוד להכין אוכל בריא, טעים ולא משמין עבורכם ועבור בני משפחותיכם, תפנו לדר’ אולגה רז ותרשמו לקבוצות או לייעוצים אישיים ותשנו לכם את החיים: 0524266934 או 036094147 וצרו איתנו קשר עכשיו