שימוש במזונות לא טריים או נגועים בעובש וחיידקים עלול לפגוע בנו, בעיקר כאשר מערכת החיסון שלנו אינה חזקה מספיק בכדי לעמוד בפני מזיקים שונים. איזה מזונות כדאי להרחיק מהצלחת לשמירת תזונה נכונה?
תפוח אדמה ירוק – עלול להכיל רעלן מסוכן
תפו”א עלול להכיל חומרים רעילים בשם סולנינים שתפקידם להגן על תפוח האדמה מפני מזיקים. הופעה של צבע ירוק ופקעות על גבי תפוח האדמה עלולים להוות סימן לנוכחות החומרים הללו (אם כי לא תמיד). סולנינים הם סיכון בריאותי לבני אדם ובמקרים מסוימים עלולים לגרום לבעיות במערכת העיכול ובמערכת העצבים. אם תפוח האדמה שלכם הוריק – השליכו אותו לפח. אומנם יתכן שאין בו את הרעלן אך לא ניתן לדעת ועדיף לא לקחת את הסיכון.
לחם עם עובש – עלול להכיל רעלנים וחיידקים מסוכנים
עובש בלחם יכול להיות תמים או לגרום לנזק. עובש מפריש רעלנים לא סימפטים לדוגמא – מיקוטוקסינים. אלו עלולים לגרום לנזקים בריאותיים גם ארוכי טווח כמו סרטן. בנוסף, בתוך העובש עלולים להתפתח גם חיידקים מסוכנים כדוגמת ליסטריה. אלו מסוגלים לפגוע במערכת העיכול ומסוכנים במיוחד עבור נשים הרות ועבור אנשים שמערכת החיסון שלהם חלשה.
מה הדין לגבי גבינות עובש? בהכנת גבינות עובש נוהגים להשתמש בחיידקים בצורה מתוכננת ומחושבת ולכן לא אמורה להיות בעיה באנשים בריאים עם מערכת חיסון תקינה. עם זאת, גבינות אלו אינן מומלצות לנשים הרות מחשש לזיהום בליסטריה אשר עלול לסכן את העובר.
ביצה שפג תוקפה – עלולה להוביל לקלקול קיבה
ביצה שפג תוקפה עלולה להוביל לקלקול קיבה. לכן חשוב לקנות אך ורק ביצים מסומנות עם תאריך תפוגה כתובה. איך בודקים אם הביצה טרייה? שוברים לצלחת או מחבת. אם הביצה נשפכת ומתפזרת – היא לא טרייה ועדיף לא לאכול אותה. אם היא יציבה ומאורגנת סביב החלמון – זו ביצה טרייה וטובה למאכל.
על מנת להקטין סיכון לסלמונלה חשוב להקפיד על שטיפת ידיים לאחר כל מגע עם ביצים טריות ולא לשטוף ביצים לפני אחסון. בנוסף,רצוי שאוכלוסיות בסיכון כמו אנשים קשישים, חולים נשים הרות וילדים יצרכו רק ביצים עשויות דיין כמו ביצים קשות וחביתות מטוגנות משני צידיהן וימנעו ממזונות המכילים ביצים נאות או לא מבושלות מספיק.
אם גם אתם רוצים לדעת וליישם איך לרדת במשקל ולשפר את בריאותכם, תפנו לדר’ אולגה רז ותרשמו לקבוצות או לייעוצים אישיים ותשנו לכם את החיים: 0524266934 או 036094147 או צרו קשר דרך האתר.