בחלקי בשר שונים יש אחוזי שומן שונים בתלות בסוג בעל החיים והאיזור בגוף מנו הוא מופק. אז כמה אחוז שומן יש בבשר שאתם אוכלים?
- בשר הודו – בשר הודו הוא בד”כ בשר רזה, נהוג להשתמש בחזה, שוקיים, כנפיים וגרונות
שימו לב שעדיין חשוב להסיר את העור ושאריות שומן נגלות לעין לפני הכנה ואכילה, עור של כנפיים אפשר להסיר רק אחרי ההכנה בבישול או אפייה
- בשר עוף – החלקים הרזים ביותר בעוף הינם החזה והשוקיים. גם כאן ישנה חשיבות להסיר את העור לפני ההכנה ובמקרה של כנפיים – אחרי ההכנה. ירכיים של עוף עשירות מאוד בשומן המסתתר בין השרירים וחשוב לחפש ולהסירו אותו לפני הבישול. זה אגב הבשר שמשמש להכנת פרגיות והוא די שמן.
איך להסיר שומן עודף מירכיים? צפו בסרטון הבא:
3. בשר בקר – 3 דרגות של שומניות בהתאם לנתחים. הנתחים השמנים ביותר הינם אנטריקוט וצלעות והנתחים הרזים ביותר הם הנתחים האחוריים החל ממספר 11 כמו פילה וסינטה.
4. בשר חזיר – חלוקה דומה כמו של בשר בקר.
5. בשר אווז – בשר שמן ברוב חלקיו.
6. בשר כבש – בשר שמן ברוב חלקיו.
בשרים מעובדים כמו המבורגרים וקבבים יהיו מבשרים שמנים כדי שיהיו עסיסיים
איך לאכול בשר בצורה חכמה גם ב”על האש”?
1. בשר בקר – העדיפו בשר רזה והסירו שומן נגלה לעין
2. קבבים וקציצות – הכינו בעצמכם מנתחי בשר רזים וותרו על בשר כבש
3. שישליק – הכינו מחזה עוף ולא מפרגיות
4. בכל מנה של עוף לא לשכוח להסיר את העור
מאת דר’ אולגה רז, PhD, תזונאית קלינית, מנחת קבוצות הרזיה, מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה במרכז הרפואי איכילוב
אם גם אתם רוצים לדעת וליישם איך לרדת במשקל ולשפר את בריאותכם, תפנו לדר’ אולגה רז ותרשמו לקבוצות או לייעוצים אישיים ותשנו לכם את החיים: 0524266934 או 036094147 או צרו איתנו קשר דרך האתר ללא היסוס.