רבים מאיתנו עושים מפעם לפעם דיאטות הרזיה ויורדים במשקל ואפילו לא מעט, לעיתים עשרות קילוגרמים. האם ניתן לקרוא לזה הצלחה? בוודאי. לרדת במשקל זו משימה לא פשוטה והצלחה בה היא הישג ברור.
עם זאת, מבחינתי ומבחינת כל מי שיורד במשקל ההצלחה הגדולה והאמיתית היא בשמירה על המשקל החדש לאורך זמן.
מאות פעמים אני שומעת את המשפט “ירדתי כל כך יפה אבל אז….ואז עליתי הכל בחזרה” ולמשפט הזה ויש ורסיות וסיבות שונות – אירוע קשה, אובדן, שינויים בחיים כמו פרידה או פיטורים ועוד. ואחרי המשפט הזה בד”כ מגיעה השאלה “אני לא מצליח/ה לעצור – מה עושים?!”. לשאלה הזו אני רוצה לענות בכמה נקודות:
1. ברגע שאתם מבינים שרגש קשור לרצון להתנחם, והאוכל הוא המנחם המועדף, אתם יכולים להחליט לא להשתמש באוכל כמנחם ולבחור במנחמים אחרים. (קניות, פעילות גופנית, שיחת טלפון, סריגה, תפירה, קריאת ספר וכו’)
2. כדי להימנע משימוש באוכל כמנחם, הדבר החשוב ביותר הוא לא להחזיק את הדברים המשמינים והמפתים בבית. זה מה שאני עושה, כך גם אם אוכלים יותר לפחות אוכלים אוכל פחות משמין והנזק קטן יותר
3. ללמוד להכין אוכל מהיר, טעים, בריא ופחות משמין. כשהאוכל טעים הרבה פעמים פחות מחפשים נחמה במחוזות אחרים. האם זה אפשרי? חד משמעית כן. סנדוויץ תמיד בא בחשבון אבל גם אוכל מבושל. בספרי החדש “דיאטת הלחם של אולגה רז: השיטה והמתכונים” ובאתר שלי www.olgaraz.co.il ישנם מתכונים רבים כאלה שגם משווים את המנות למספר פרוסות לחם.
4. לחלוק עם המשפחה – לא רק אתם ב”דיאטה”, אוכלים אחרת. את האוכל הבריא צריך להביא למשפחה, כך שכל המשפחה תאכל אוכל בריא יותר ומשמין פחות. כך כולם ירוויחו.