ישראל מדינה ים תיכונית ואוהבים לאכול בה דגים. דגים מגיעים מהים או מבריכות, מהארץ או בחו”ל. איך בוחרים דגים עם אומגה 3? אומגה 3 מצויה רק בדגים ממים קרים ולכן אם בא ממים חמים – אין אומגה 3. דגים מויטנאם, סין, תאילנד, טורקיה – חם, אין אומגה 3. נורווגיה, צפון אמריקה, אירופה, קנדה – יכילו אומגה 3.
צפו בד”ר אולגה בתוכנית “הכל כלול” בערוץ 10 עונה על השאלה – איך קונים דגים עם אומגה 3?
הדרך הטובה ביותר לצרוך אומגה 3
אומגה 3 זה אחת התגליות הגדולות שגילו בשנות ה-70 אצל האסקימוסים שראו שהם לא חולים במחלות לב וכלי דם וגילו שאחד ההבדלים ביניהם לבינינו זה שהם אוכלים הרבה דגי ים צפוני. כך גילו אומגה 3 שמשמש לדג כחומר אנטי-הקפאה. חומצות השומן הללו התגלו כמאריכות זמן קרישת שם וכך מונעות היווצרות קרישי דם (ולכן סיכון מופחת לאירועי לב), בנוסף זה מוריד טריגליצרידים. זה פועל דומה לאספירין אבל אומגה 3 פועל בתחילת המסלול בעוד שאספירין בשלבים מאוחרים יותר של מסלולי הקרישה.
הדגים הזמינים כיום במרקטים הם בד”כ ממקומות חמים ולא ממקומות קרים כמו נורווגיה ולכן אינם מכילים אומגה 3. הכמוסות שימושיות בגלל שאנשים רבים נמנעים מאכילה של דגים מסיבות שונות.
במזונות צמחיים כמו פשתן וצ’יה יש אומגה 3 אבל פחות מ-10% מאותה אומגה 3 הופך לחומרים האנטי-דלקתיים ואנטי-קרישתיים ולכן זה טוב לאכול אבל ההשפעה נמוכה יותר מאומגה 3 מדגים ומתוספים.
צפו בד”כ אולגה מתראיינת בתוכנית “העולם הבוקר” בערוץ 2
מאת דר’ אולגה רז, PhD, תזונאית קלינית, מנחת קבוצת הרזיה, מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה במרכז הרפואי איכילוב
אם גם אתם רוצים לדעת וליישם איך לרדת במשקל ולשפר את בריאותכם, תפנו לדר’ אולגה רז ותרשמו לקבוצות או לייעוצים אישיים ותשנו לכם את החיים: 0524266934 או 036094147 או צרו איתנו קשר עכשיו.