מה מורחים על הלחם? חמאה או מרגרינה, עם מה אופים? מרגרינה או חמאה?
קודם כל מבחינת ערך קלורי כ-540 קלוריות במרגרינה ו-740 בחמאה בגלל שבמרגרינה יש יותר נוזלים. הבעיה העיקרית במרגרינה הייתה שומן טרנס שהקנה לה את נוקשותה ולכן היא הייתה מאוד לא ברורה אבל היום יצרני המזון החלו לייצר מרגרינות ללא שומן טרנס וזה מה שיש היום על המדפים. חשוב לציין שמוצרים שמכילים מרגרינה כמו בורקס וג’חנון הם נוראיים ומכילים הרבה שומן טרנס. סך שומנים במרגרינה 60% ובחמאה 82% שוב בגלל עניין הנוזלים. שומן רווי זה שומן מזיק שרוצים להמנע ממנו – במרגרינה יש כ-15 גרם ואילו בחמאה כ-50 גרם, נקודה נוספת היא הכולסטרול – בחמאה יש ובמרגרינה שהיא ממקור צמחי אין.
טיפ: העדיפו מרגרינות רכות על פני חמאה
צפו בד”ר אולגה בתוכנית “הכל כלול” בערוץ 10 עונה על השאלה – מרגרינה או חמאה?
מאת דר’ אולגה רז, PhD, תזונאית קלינית, מנחת קבוצת הרזיה, מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה במרכז הרפואי איכילוב
אם גם אתם רוצים לדעת וליישם איך לרדת במשקל ולשפר את בריאותכם, תפנו לדר’ אולגה רז ותרשמו לקבוצות או לייעוצים אישיים ותשנו לכם את החיים: 0524266934 או 036094147 או צרו איתנו קשר עכשיו.