מהיכן הגיעו התפוחים?
התפוח מוצאו באסיה ויש הטוענים שהוא הובא לאירופה על ידי אלכסנדר מוקדון.
כמה זנים קיימים?
כיום יש כ-7500 זני תפוחים בטעמים, גדלים, צבעים וצורות שונות.
מה מסמל התפוח?
התפוח מופיע בהיסטורית עמים ודתות שונות כסמל לדברים שונים כפוריות (מיתולוגיה גרמנית), אהבה (יוון העתיקה) וידע, חטא ופיתוי (סיפור גן עדן).
איפה מגדלים תפוחים?
מרבית היבול מקורו בסין והרבה אחריה ארצות הברית, איראן, תורכיה, רוסיה, הודו ואיטליה.
מהם הערכים התזונתיים של תפוח?
בתפוח בינוני (כ-100 גרם) :
• כ50 קלוריות
• כ10 גרם סוכר (2 כפיות)
• כ2.5 גרם סיבים תזונתיים
• מעט ויטמינים
• פיטוכימיקלים חשובים כמו קווארצטין ואפיקטכין (לפי ניסויי מעבדה קטלניים לתאי סרטן ואנטיאוקסידנטים, בחיות מעבדה הובילו להארכת חיים
האם יש קשר בין מתיקות התפוח לכמות הסוכר שבו?
ממש לא, כמות הסוכר בתפוח כמו בשאר הפירות אינה תלויה בטעמו אלא בגודלו בלבד.
האם יש אנשים שלא מומלץ להם לצרוך תפוחים?
כן, אנשים רגישים לפרוקטוז (שהוא סוכר הפירות שנמצא בריכוז גבוה בתפוח) ולאלרגים לאבק עצי תפוח (לאלו האחרונים מומלץ לאכול רק תפוחים מבושלים).
מה מכינים מתפוחים?
תפוח הוא חומר גלם למוצרים שונים כגון : תפוחי עץ מיובשים, מיץ, סיידר, חומץ תפוחי, קלבדוס, עוגות, שטרודלים, ריבות, קומפוט ועוד. כמובן שהכי רצוי לאכול אותו טרי.
טיפ מתוק לקינוח
רוקנו תפוח עץ מגרעינים, פזרו קינמון וממתיק מלאכותי ואפו אותו בתנור/במיקרוגל. קינוח טעים, חם ודל שומן.
מאת דר’ אולגה רז, PhD, תזונאית קלינית, מנחת קבוצות הרזיה, מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה במרכז הרפואי איכילוב
ואם גם אתם רוצים ללמוד להכין אוכל בריא, טעים ולא משמין עבורכם ועבור בני משפחותיכם, תרשמו לקבוצות או לייעוצים אישיים ותשנו לכם את החיים: 0524266934 או 036094147 או צרו קשר דרך האתר