צימוקים, שהם למעשה ענבים מיובשים, הם פרי יבש אהוב למדי בדרך כלל כתוספת למשהו לדוגמא כתוספת לסלט, לאורז, לעוגות ומאפים. מהם הערכים התזונתיים של צימוקים?
המדד הקלורי : 100 גרם צימוקים מספקים כ-250 קלוריות.
המדד המינרלי : 100 גרם צימוקים מספקים כ-1.5 גרם ברזל, 500 מ”ג אשלגן.
המדד הסיבי : 100 גרם צימוקים מספקים כ-5 גרם סיבים תזונתיים.
המדד הפיטוכימיקלי : ענבים (בעיקר אדומים) מכילים פיט וכימיקלים מסוג ביופלבנואידים שהם בעלי תכונות בריאותיות חשובות ויחודיות לדוגמא קוורצטין שיכול לאזן כולסטרול בדם, לשפר זרימת דם ואף לסייע במניעה של מחלות לב. בנוסף, לקוורצטין יש תכונות אנטי-סרטניות. חשוב לציין שתכולת הקוורצטין לא נבדקה בצימוקים אלא בענבים אך חושבים שגם בהם יש מחומר מיוחד זה.
מאת דר’ אולגה רז, PhD, תזונאית קלינית, מנחת קבוצות הרזיה, מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה במרכז הרפואי איכילוב
ואם גם אתם רוצים ללמוד להכין אוכל בריא, טעים ולא משמין עבורכם ועבור בני משפחותיכם, תרשמו לקבוצות או לייעוצים אישיים ותשנו לכם את החיים: 0524266934 או 036094147 או צרו קשר דרך האתר