חומרים
750 גרם ברוקולי
כף שמן קנולה
2 בצלים, חתוכים לקוביות
2 שיני שום, פרוסות גס
2 קישואים, חתוכים לקוביות
4 כפות מרק בטעם עוף
פלפל לבן לפי הטעם
4 כוסות מים
אופן ההכנה
1. מחממים את השמן בסיר גדול למרק, מוסיפים את הבצל והשום ומכסים. מאדים על אש נמוכה עד שמתרככים.
2. מוסיפים את פרחי הברוקולי, קוביות הקישואים, אבקת המרק, הפלפל הלבן והמים ומערבבים.
3. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים על אש בינונית/קטנה, עד שהירקות מתרככים. מסירים מהאש.
4. מוציאים את קלחי הברוקולי ומפרקים לפרחים שומרים כמה פרחים לקישוט. מרסקים למחית במערבל יד בתוך סיר הבישול. יוצקים לצלחות אישיות ומקשטים בפרחי הברוקולי ששמרנו.
מתכון עשיר בבטא-קרוטן, חומצה פולית, סיבים תזונתיים ופיטוכימיקלים, דל מאוד בקלוריות ומשביע.
מאת דר’ אולגה רז, PhD, תזונאית קלינית, מנחת קבוצות הרזיה, מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה במרכז הרפואי איכילוב
אם גם אתם רוצים ללמוד להכין אוכל בריא, טעים ולא משמין עבורכם ועבור בני משפחותיכם, תפנו לדר’ אולגה רז ותרשמו לקבוצות או לייעוצים אישיים ותשנו לכם את החיים במספר: 0524266934 או 036094147 או צרו איתנו קשר דרך האתר עכשיו.