מרקייה = כריך מלחם קל
רכיבים:
2 כוסות שעועית אזוקי אחרי השריה
½ כוס גריסים שטופים
3 גזרים גדולים קלופים, פרוסות לטבעות עבות
1 בטטה קלופה, חתוכה לטבעות (לא חובה)
1 בצל גדול
3 שיני שום גדולות
¼ שקית לקט ירקות
½ כוס כרוב
1 כף שמן
אופן ההכנה:
- מרתיחים את השעועית כשעה ולאחר מכן מסננים
- מחממים בסיר את השמן, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד הזהבה, מוסיפים את השום ומערבבים, מוסיפים את כל שאר הירקות, מערבבים ומוסיפים את השעועית והגריסים
- מוסיפים מים עד כיסוי ומביאים לרתיחה
- מוסיפים את אבקת המרק והתבלינים, מערבבים, ממשיכים להרתיח כ-5 דקות, מנמיכים את האש ומבשלים על אש נמוכה כשעה
דר’ אולגה רז, PhD, תזונאית קלינית, מנחת קבוצות הרזיה, מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה במרכז הרפואי איכילוב
אם גם אתם רוצים ללמוד להכין אוכל בריא, טעים ולא משמין עבורכם ועבור בני משפחותיכם, תפנו לדר’ אולגה רז ותרשמו לקבוצות או לייעוצים אישיים ותשנו לכם את החיים במספר: 0524266934 או 036094147 או צרו איתנו קשר דרך האתר.