מרק כתום, חם וטעים, מנה מושלמת, טעימה ובריאה ליום חורף קר. המרק דל בקלוריות, עשיר, מקנה שובע, מספק ערכים תזונתיים כגון בטא קרוטן, אשלגן, סיבים ופיט וכימיקלים שתורמים למלחמה במחלות כרוניות כמו סרטן ומחלות לב.
אופן ההכנה
1. קולפים 4 גזרים וחותכים אותם לעיגולים
2. קולפים 300 גרם דלורית ו-500 גרם דלעת וחותכים לקוביות
3. מעבירים את הירקות לסיר בישול
4. ממיסים 2 כפות אבקת מרק עוף ו-2 כפות אבקת מרק בצל ב-1 כוס מים רותחים ויוצקים על הירקות
5. מוסיפים 4 כוסות מים פושרים ומתבלים בפלפל וג’ינג’ר לפי הטעם
6. מביאים לרתיחה, מנמיכים אש ומבשלים את המרק על אש קטנה עד ריכוך הירקות
7. מסירים מן האש ומרסקים במעבד מזון בתוך הסיר ליצירת מחית
8. מוזגים את המרק לקעריות אישיות ומקשטים בעירית קצוצה
בתאבון!
מתוך: “מרזים עם אולגה רז”, הוצאת מטר, 2004
מאת דר’ אולגה רז, PhD, תזונאית קלינית, מנחת קבוצות הרזיה, מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה במרכז הרפואי איכילוב
בחזרה לרשימת מתכונים דיאטטים מבית אולגה רז
זה הזמן לנצל את כוחה של הקבוצה בשיתוף עם הידע הרב בשיטת אולגה רז. לרדת במשקל בכיף ולעבור לאורח חיים בריא יותר. מלא/י את הטופס הבא ונחזור אליך לפרטים נוספים ללא כל התחייבות מצדך.
אם גם אתם רוצים ללמוד להכין אוכל בריא, טעים ולא משמין עבורכם ועבור בני משפחותיכם, תפנו לדר’ אולגה רז ותרשמו לקבוצות או לייעוצים אישיים ותשנו לכם את החיים במספר: 0524266934 או 036094147 או צרו איתנו קשר דרך האתר.