מתכון פשטידת ארטישוק

הארטישוק עשיר בסיבים ומהווה מקור חשוב לחומצה פולית, שמסייעת במניעת מחלות לב ופגמים בעובר

חומרים

1 קופסה לבבות ארטישוק משומרים

½ קופסה פטריות חתוכות משומרות (או סלסלת פטריות טריות, פרוסות)

250 גרם גבינה לבנה 5%

3 ביצים

1 כף פירורי לחם

1 כף אבקת מרק פטריות

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

מעט שמן זית או קנולה

חבילת “פתית” לריפוד התבנית

מעט שומשום או שבבי שקדים לקישוט

אופן ההכנה

1. חותכים את לבבות הארטישוק לשמיניות ושמים בקערה. מוסיפים את הפטריות ומערבבים. מוסיפים את הגבינה, הביצים פירורי הלחם ואבקת המרק ומערבבים היטב. מתבלים לפי הטעם ומערבבים שוב.

2. משמנים תבנית פיירקס בשמן ומרפדים ב”פתית”. יוצקים את התערובת ומיישרים. זורים למעלה מעט שומשום או שבבי שקדים.

3. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני עד שמשחים.

הארטישוק עשיר בסיבים ומהווה מקור חשוב לחומצה פולית, שמסייעת במניעת מחלות לב ופגמים בעובר.


מקור המתכון : ספרה של אולגה רז “מרזים עם אולגה רז”

מאת דר’ אולגה רז, PhD, תזונאית קלינית, מנחת קבוצות הרזיה, מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה במרכז הרפואי איכילוב
בחזרה לרשימת מתכונים דיאטטים מבית אולגה רז

זה הזמן לנצל את כוחה של הקבוצה בשיתוף עם הידע הרב בשיטת אולגה רז. לרדת במשקל בכיף ולעבור לאורח חיים בריא יותר. מלא/י את הטופס הבא ונחזור אליך לפרטים נוספים ללא כל התחייבות מצדך.

אם גם אתם רוצים ללמוד להכין אוכל בריא, טעים ולא משמין – תפנו לדר’ אולגה רז ותרשמו לקבוצות או לייעוצים אישיים ותשנו לכם את החיים במספר: 0524266934 או 036094147 או צרו איתנו קשר דרך האתר.