מתכון פשטידת ברוקולי

המתכון הזה מכיל סידן. הברוקולי מהווה מקור טוב לבטא-קרוטן, לחומצה פולית ולסיבים תזונתיים, וכמו-כן הוא מכיל פיטוכימיקלים המסייעים במניעת סרטן

חומרים

  • 900 גרם ברוקולי קפוא
  • 1 גביע קוטג’ 5% (250 גרם)
  • 1 גביע אשל
  • 3 ביצים
  • 2 כפות קמח
  • 2 כפות אבקת מרק בצל
  • פלפל לבן לפי הטעם
  • 2 פרוסות גבינה צהובה 9% (עמק לייט)

אופן ההכנה

  1. מפשירם את הברוקולי הקפוא במיקרוגל ומסננים את הנוזלים.
  2. מערבבים בקערה גדולה את גבינת הקוטג’, האשל והביצים. מוסיפים את הקמח, אבקת המרק והפלפל הלבן ומערבבים.  מוסיפים גם את הברוקולי ומערבבים עד שהתפרחות מתכסות בעיסה.
  3. יוצקים לתבנית משומנת קלות, חותכים את הגבינה הצהובה לרצועות צרות ומניחים בצורה נאה, אפשר שתי וערב, על העיסה.
  4. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני  כ-40 דקות.

מתכונים נוספים לתזונה בריאה ניתן למצוא בספריה של אולגה רז: “מרזים עם אולגה רז” ו- “לאכול לחם ולרזות”, וגם ממארז הדי וי די החדש – “דיאטת הלחם של אולגה רז”. להשיג בחנויות ספרים.

בחזרה לרשימת מתכונים דיאטטים מבית אולגה רז
מאת דר’ אולגה רז, PhD, תזונאית קלינית, מנחת קבוצות הרזיה, מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה במרכז הרפואי איכילוב
זה הזמן לנצל את כוחה של הקבוצה בשיתוף עם הידע הרב בשיטת אולגה רז. לרדת במשקל בכיף ולעבור לאורח חיים בריא יותר. מלא/י את הטופס הבא ונחזור אליך לפרטים נוספים ללא כל התחייבות מצדך.

גם אתם רוצים ללמוד להכין אוכל בריא, טעים ולא משמין ? תפנו לדר’ אולגה רז ותרשמו לקבוצות או לייעוצים אישיים ותשנו לכם את החיים במספר: 0524266934 או 036094147 או צרו איתנו קשר דרך האתר.