עשיר בסידן, חומצה פולית, פרוסה גדולה משמשת כארוחה
6 מנות
חומרים
4 סלסלות פטריות שמפיניון פרוסות
2 כפות שמן קנולה
1 בצל קצוץ
6 שיני שום כתוש
100 גרם גבינת “טוב טעם”, או דומה
50 גרם גבינת קוטג’ 5% (או פחות)
50 גרם גבינה בולגרית 5% שומן (או פחות)
6 חלבוני ביצה (או 4 ביצים שלמות)
מלח, פלפל לפי הטעם
2 כפות אבקת מרק פטריות
אופן ההכנה
1. מחממים תנור לחום של 160 מעלות צלסיוס.
2. בסיר רחב מאדים את הבצל. מוסיפים את השום, הפטריות, ומאדים כ- 10 – 15 דקות.
3. מתבלים במלח, פלפל ומוסיפים את אבקת מרק פטריות.
4. מכבים את הלהבה. מוסיפים את הגבינות ונותנים לתערובת להתקרר.
5. בקערה נפרדת מקציפים את חלבוני הביצה עם קורט מלח עד לקבלת קצף נוקשה. עצלנים יעדיפו אולי את האפשרות של הוספת 4 ביצים שלמות ללא הקצפה.
6. מקפלים את חלבוני הביצה המוקצפים לתערובת הפטריות בתנועות עטיפה עדינה.
7. מוזגים לכלי אפייה חסין אש משומן ואופים בתנור המחומם במשך כ- ¾ שעה. מגישים חם.
מתכונים נוספים לתזונה בריאה ניתן למצוא בספריה של אולגה רז: “מרזים עם אולגה רז” ו- “לאכול לחם ולרזות“, וגם ממארז הדי וי די החדש – “דיאטת הלחם של אולגה רז”. להשיג בחנויות ספרים.
בחזרה לרשימת מתכונים דיאטטים מבית אולגה רז
מאת דר’ אולגה רז, PhD, תזונאית קלינית, מנחת קבוצות הרזיה, מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה במרכז הרפואי איכילוב
זה הזמן לנצל את כוחה של הקבוצה בשיתוף עם הידע הרב בשיטת אולגה רז. לרדת במשקל בכיף ולעבור לאורח חיים בריא יותר. מלא/י את הטופס הבא ונחזור אליך לפרטים נוספים ללא כל התחייבות מצדך.
אם גם אתם רוצים ללמוד להכין אוכל בריא, טעים ולא משמין עבורכם ועבור בני משפחותיכם, תפנו לדר’ אולגה רז ותרשמו לקבוצות או לייעוצים אישיים ותשנו לכם את החיים במספר: 0524266934 או 036094147 או צרו איתנו קשר דרך האתר.