סלט דוחן

סלט דוחןמתכון של סלט דוחן

 

4  מנות

כל מנה = סנדוויץ‘ מלחם קל

 

מתאים לרגישים לגלוטן

 

1 כוס דוחן, מושרה במים לילה שלם ומסונן

2.5 כוסות מים

2  כפות גרגירי חומוס מבושלים או משומרים

2  עגבניות בשלות, חתוכות

2  מלפפונים ירוקים קטנים, חתוכים

1  פלפל, חתוך

1  בצל סגול, חתוך

1  צרור פטרוזיליה, שטופה וקצוצה

לרוטב:

3  כפות מיץ לימון

1/2 כוס מים

1 כף חומץ בלסמי

1  קובייה של שום כתוש, קפוא

מלח ופלפל שחור גרוס, לפי הטעם

שמים את הדוחן בסיר עם המים. מכסים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש וממשיכים בבישול כ־ 30-20 דקות.

מעבירים את הדוחן המבושל לקערה גדולה, מוסיפים גרגירי חומוס, עגבניות, מלפפונים, פלפל, בצל ופטרוזיליה ומערבבים היטב.

בקערה קטנה נפרדת טורפים את מרכיבי הרוטב.

יוצקים את הרוטב מעל הסלט ומכניסים למקרר בכלי סגור.

מוציאים את הסלט מהמקרר כשעה לפני ההגשה.

אפשר לשמור במקרר עד 3 ימים.

 

בתיאבון!

 

המתכון מספרה של ד”ר אולגה רז “דיאטת הלחם: השיטה והמתכונים להרזיה ולחיים בריאים”.

 

אם גם אתם רוצים לדעת וליישם איך לרדת במשקל ולשפר את בריאותכם, תפנו לדר’ אולגה רז ותרשמו לקבוצות או לייעוצים אישיים ותשנו לכם את החיים: 0524266934 או 036094147 או צרו איתנו קשר עכשיו דרך האתר